Šok za zmaje – Mangok Mathiang utrpel zlom golenice

KK Cedevita Olimpija

Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang je na zadnjem večernem treningu članskega moštva Cedevite Olimpije pred slovenskim Superpokalom, ki ga boste lahko v četrtek ob 20. uri spremljali na Sportklubu 2, utrpel zlom golenice in mečnice desne noge.

208 centimetrov visoki, 27-letni Mangok Mathiang, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil letošnje poletje, je na zadnjem večernem treningu pred četrtkovim obračunom Superpokala Slovenije proti novomeški Krki, utrpel zlom golenice in mečnice desne noge in v noči iz srede na četrtek že prestal operacijo.

Mangok Mathiang je sicer zanimiv igralec, ki leta 2017 ni bil izbran na naboru Lige NBA, Sršenom iz Charlotta pa se je potem pridružil tekom poletne lige v Orlandu in avgusta z njimi podpisal pogodbo. Hkrati je igral še za Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni Ligi NBA. Avgusta 2018 se je Mathiang preselil v Evropo in zaigral za Cremono ter z njo osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lani je prestopil v Turčijo in za Bahčešehir v povprečkju dosegal po 12,7 točk in 10,6 skokov. S klubom je igral tudi v Fibinem evropskem pokalu.

Mathiang je v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral na eni pripravljalni tekmi in v Stožicah proti Nymburku dosegel štiri točke.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija: “V imenu KK Cedevita Olimpija se iskreno zahvaljujem osebju Kliničnega oddelka za travmatologijo Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana, saj so ob poškodbi Mangoka Mathianga takoj priskočili na pomoč in se odzvali na naš klic. Vsi skupaj smo si želeli, da pripravljalno obdobje mine brez resnejših poškodb, a na žalost sreča tokrat ni bila na naši strani. O poteku rehabilitacije Mangoka bomo javnost obveščali sproti, napravili pa bomo vse, da bo potekala temeljito, pod strokovnim nadzorom, absolutno pa pri njej ne bomo hiteli, saj KK Cedevita Olimpija zagovarja stališče, da je zdravje pomembnejše od rezultatskih uspehov. Vsi skupaj si želimo, da Mangok čim hitreje okreva, z naše strani pa bo deležen vse pomoči in podpore, ki jo bo potreboval.