Šentjur boljši od Triglava, Laško klonil proti Šenčurju

KK Zlatorog Laško/Facebook
KK Zlatorog Laško/Facebook

V 15. krogu elitne slovenske košarkarske lige so v soboto odigrali dve tekmi. Laško je doma izgubil proti Šenčurju (82:94), Šentjur pa je slavil proti Triglavu (81:75).

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so si z devetim parom točk na zadnjih desetih preizkušnjah na stežaj odprli vrata v ligo za prvaka, Zlatorog pa je z desetim porazom zapravil tudi teoretične možnosti za preboj med prvih pet moštev v prvem delu. Gorenjci so temelje za zmago postavili sredi tretje četrtine, ko so z delnim izidom 12:0 prekinili ravnovesje na semaforju. Povedli so s 67:55 in tekmo mirno pripeljali do konca. Odločilno vlogo v tem času je imel prvi strelec 1. SKL Dino Murić, ki je k delnemu izidu prispeval osem od svojih dvanajstih točk v tretjem delu igre.

Murić je s 24 točkami (met 9:13) in devetimi skoki ob koncu znova presegel svoje povprečje v tej sezoni (slabih 20 točk na tekmo), vidne vloge pa so imeli še Jan Novak (15 točk), Hasan Rizvić (12), David Kralj (11) in Jan Strmčnik (10). Pri domačih sta izstopala Logan Shane Routt z 18 točkami in desetimi skoki ter Casey Bryan Benson s 16 točkami in osmimi podajami.

Laščane do konca čakata še dve tekmi, prva 23. januarja v Kranju, Šenčur pa bo še trikrat stopil na parket, prvič 27. januarja doma proti Helios Suns.

Košarkarski klub Šentjur/Facebook
Košarkarski klub Šentjur/Facebook

Košarkarji Šentjurja so se z delnim izidom 25:4 v zadnjih sedmih minutah tekme izognili četrtemu zaporednemu porazu v 1. SKL in tako ohranili teoretične možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka oziroma med prvih pet moštev. Izbranci trenerja Aleša Pipana so prikazali dva povsem različna obraza. Med 13. in 26. minuto so si privoščili popoln mrk ter se po delnem rezultatu 30:6 za ECE Triglav znašli v zaostanku 18 točk (39:57). Točno sedem minut pred koncem je rezultat v Šentjurju kazal 56:71 za goste. Ti so do konca tekme dosegli le dva koša, domači pa so se v 36. minuti približali na 71:73, v 38. minuti izenačili na 75:75, zadnja žeblja v kranjsko krsto pa sta s trojkama zabila Dalibor Đapa in Jure Špan.

V tem času je Šentjur zadel šest od svojih štirinajstih trojk, ki jih je doseglo kar osem različnih igralcev. Najbolj je bil razpoložen Jure Špan s 16 točkami (trojke 4:10). Pri Kranjčanih velja omeniti dosežek Andreja Stavrova – 19 točk, 15 skokov.

Šentjur bo 20. januarja gostoval v Novem mestu, prvi del pa bo sklenil 6. februarja na Polzeli. ECE Triglav bo 23. januarja gostil Zlatorog.