V ŽIVO ob 19.00 na SK 1: Ježica – Triglav (1.SKLŽ)

Košarka 6. Jan 202111:26 > 15:07
1.SKLŽ
1.SKLŽ

V prihajajočem tednu bodo dekleta v 1.SKL začela drugi del tekmovanja v državnem prvenstvu. Tekma 1. kola med Ježico in Triglavom bo tokrat tudi v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu!

Na štirinajstih tekmah je zasedba Ježice pod vodstvom trenerke Mojce Markovič zabeležila enajst zmag in tri poraze. Zmago manj od Triglava in Cinkarne Celje. Ljubljančanke se lahko pohvalijo s tretjo najboljšo strelko ligaškega dela tekmovanja. To je Ana Šarić, ki je skupno vpisala 193 točk, v povprečju 13,79 na tekmo. Najboljša pa je Sara Meden. V številu asistenc oziroma podaj. Skupno jih je podelila 92. 6,57 na tekmo.

ŽKD Ježica/Facebook
ŽKD Ježica/Facebook

Košarkarice Triglava so prvi del državnega prvenstva zaključile z zmago proti ŽKD Akson Ilirija (75:62). Na tisti tekmi je Rebeka Abramović v dobrih 17-ih minutah zbrala 14 točk in 6 podaj, Katja Kotnik je 14-im točkam dodala 11 skokov in vpisala dvojni dvojček. 9 točk sta dosegli Zala Pavlič in Gala Kramžar, ki je zbrala 8 skokov in podelila 7 podaj. Po 8 točk pa tokrat Pia Tonja in Manca Vrečer (13 skokov).

Žkk Triglav/Facebook
Žkk Triglav/Facebook

Najboljšo pozicijo so si pred drugim delom tekmovanja zagotovile igralke Cinkarne Celje in zanimivo bo spremljati, ali jih lahko ogrozita najbližja tekmeca, Triglav in Ježica. V tednu, ki je pred nami bodo dekleta odigrala kar šest tekem 1. in 2. kola drugega dela, najbolj zanimiva tekma pa se nam obeta v Ljubljani, kjer bodo v 1. kolu pri Ježici, v boju za bržčas drugo pozicijo v prvenstvu, gostovale igralke Triglava. Prav tako pa bo zanimivo tudi v 2. kolu, kjer bodo gostovale Ježičanke.

Tekmo bo za vas pospremil Toni Cahunek, ki smo ga povprašali tudi za napoved derbija: “Ježica letos še edina neporažena na domačem parketu pričakuje košarkarice Triglava, ki so nekoliko popustile po odličnem nizu 10ih zaporednih zmag. Obe ekipi željni zmage, poraz bo eno oddaljil od boja za 1. mesto po rednem delu sezone. Obračun Abramovič – Meden med dvema organizatorkama igre bo v ospredju. Vsi se dobro poznajo, pri Ježici kup Triglavank, v Triglavu same mladinke in Abramovičeva + povratnica Katja Kotnik.

Komentari

Vaš komentar