Slovenska izbrana vrsta zbrana pred zaključkom kvalifikacij

Košarka 19. Feb 202321:26
Aleksander Sekulić tokrat stavi na mladeniče. Foto: Guliverimage

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je v nedeljo zvečer zbrala v Ljubljani, kjer bo priprave na zadnja dvoboja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo začela v ponedeljek. V postavi tokrat ni Jakoba Čebaška in Jana Kosija.

Izbranci Aleksandra Sekulića bodo predvidoma opravili šest treningov in v četrtek odpotovali v Tallinn. Tekma z Estonijo bo 24. februarja, Izrael pa bo v 27. februarja gostoval v Kopru.

Ti tekmi nista več odločilni, saj si je Slovenija že novembra zagotovila mesto med 32 reprezentancami sveta.

V danes zbrani zasedbi ima Sekulić 12 igralcev. V ekipi so tokrat Saša Ciani, Gregor Glas, Robert Jurković, Urban Klavžar, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Rok Radović, Žiga Samar, Leon Stergar in Petar Vujačić.

“Glede na to, da smo na svetovno prvenstvo že uvrščeni, gremo v ti dve tekmi lahko bolj sproščeni in brez pritiska. A to nikakor ne pomeni, da si kvalifikacij ne želimo končati z dvema zmagama. V ekipi je kar nekaj mladih igralcev, ki bodo prav gotovo dobili priložnost za dokazovanje. Ključ do uspeha bo enak kot novembra. Izhajati moramo iz agresivne in čvrste obrambe, v napadu pa nas mora krasiti kolektivna igra,” je ob zboru dejal Blaž Mahkovic.

Komentari

Vaš komentar