Slovenski košarkarski znanec za zapahi

Košarka 28. Dec 202314:46 0 komentarjev
Đorđije Pavićević. Foto: Liga ABA

Črnogorska policija je zaradi suma več kaznivih dejanj prijela nekdanjega trenerja in aktualnega predsednika KK Mornar Barsko zlato Đorđija Pavićevića.

Z vsega eno zmago (vknjižil jo je prav proti novomeški Krki) je Mornar iz Bara v drugo polovico lige ABA vstopil kot zadnjeuvrščeno moštvo. Boj za obstanek med jadransko elito pa še zdaleč ni edina težava črnogorskega kluba. Mediji v tej nekdanji jugoslovanski republiki namreč danes na veliko poročajo o policijski akciji razbijanja kriminalne združbe, ki se je med drugim ukvarjala s tihotapljenjem tobaka. Med četverico priprtih je tudi aktualni predsednik kluba in obenem podpredsednik lige ABA Đorđije Pavićević.

Pavičevića sumijo storitve kaznivega dejanja ustvarjanja hudodelske združbe, ponarejanja uradne listine in tihotapstva. V kratkem naj bi bila zoper osumljene osebe vložena kazenska ovadbo.

Đorđije Pavićević je sicer dolgoletni košarkarski delavec in skupaj z bratom Mihailom gonilna sila kluba iz Bara. V treh mandatih je bil glavni trener, vmes tudi pomočnik in športni direktor, od leta 2019 pa predsednik. V tem času je bil Mornar med drugim črnogorski prvak, trikratni podprvak, član lige ABA in udeleženec več evropskih klubskih tekmovanj.

Na trenerski kopi tudi v novi sezoni sedi Mihailo Pavićević, ki bo marca gostoval tudi pri Cedeviti Olimpiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!