Španci tudi uradno predstavili naturalizirano okrepitev

Košarka 3. Avg 202211:24 0 komentarjev
Jaleen Smith in Lorenzo Brown: prvi po novem za Hrvaško, drugi za Španijo. Foto: Guliverimages

Španske barve bo na prihajajočem evropskem prvenstvu branil tudi Američan Lorenzo Brown.

Kar nekaj prahu je pred tedni dvignila najava španske košarkarske zveze, da bo člansko reprezentanco okrepil Lorenzo Brown, ameriški organizator igre, ki je za nameček tudi na svoji klubski poti vselej zaobšel španske klube. Kritike niso zalegle. Negotovosti zdaj ni več. Izkušeni 31-letni branilec je fotografom tudi uradno poziral v dresu španske reprezentance in bo eden od adutov nekdanjih prvakov na prihajajočem EuroBasketu. Brown v vlogi naturaliziranega košarkarja prihaja kot član Maccabija, pred tem pa je med drugim igral tudi za Unics, Fenerbahče, Crveno zvezdo ter v ligi NBA za Philadelphio, Minnesoto, Phoenix in Toronto.

“Kraj rojstva ali barva kože nikoli nista bila identifikacijska vidika te ekipe,” je ob prihodu novega obraza dejal selektor Sergio Scariolo. “Ne bom se spuščal v politiko. Jaz sem košarkar. To je zame priložnost, ki sem jo moral izkoristiti. Odraščal sem ob spremljanju bratov Gasol. Vesel sem, da sem tukaj,” pa je dejal Brown.

Španija bo sicer kot eden od favoritov v skupinskem delu EuroBasketa nastopala v skupini A v Tbilisiju. Tekmeci pa bodo Črna gora, Gruzija, Bolgarija, Belgija in Turčija.

Španski seznam je trenutno še zelo obsežen. Na njem so poleg Browna še Alberto Abalde, Hector Alderete, Jonathan Barreiro, Dario Brizuela, Quino Colom, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Rudy Fernandez, Usman Garuba, Fran Guerra, Juancho Hernangomez, Willy Hernangomez, Sergio Llull, Xabi Lopez-Arostegui, Juan Nunez, Joel Parra, Jaime Pradilla, Sebas Saiz, Miquel Salvo, Yankuba Sima in Santi Yusta.

#related-news_0