Stožice, kraj nesrečnega imena za družino Maljković

Košarka 22. Jun 202318:25 1 komentar
Oče in hči Maljković; FOTO: Guliverimage

Srbska ženska reprezentanca na eurobasketu 2023 ni uspela ubraniti zlata izpred dveh let. Varovanke Marine Maljković so na današnjem četrtfinalu proti Belgiji doživele debakel in za kar 40 točk klonile proti Belgiji, Stožice branilke naslova zapuščajo sklonjenih glav, potem ko so jih nasprotnice ugnale s 93:53 (28:8, 49:31, 71:45).

Priimek Maljković in četrtfinale eurobasketa; mar ta kombinacija ne zveni znano?

Točno. Pred desetimi leti je slovensko moško reprezentanco v boju za polfinale vodil Božidar Maljković, Marinin oče in tudi takrat se za renomirano košarkarsko družino iz Srbije ni končalo dobro. Domačo izbrano vrsto je tedaj Francija na čelu s Tonyjem Parkerjem (27 točk) ugnala z izidom 72:62.

Slovo takratne zasedbe je spremljal znosen poraz v primerjavi s tem, kar se je danes dogajalo na stoženskem parketu. Tega je belgijska reprezentanca “pobrisala” s Srbkinjami, že prvo četrtino dobila za 20 točk, prednost pa je v drugem počasu le še naraščala.

“Zlato je njihovo”

“Ekipa Belgije je velik favorit, imajo najboljšo igralko stare celine in zasluženo so prišle do zmage, to je naša realnost. Že v prvi četrtini so nas spustile na realna tla, za tri točke so metale 60-odstotno, naša dekleta pa so praktično vse zgrešila. Zdaj je jasno, da so absolutno glavni favorit za zlato,” je po tekmi stanje ocenila Maljković.

“Vseeno je ali Francija ali Črna gora, v vsakem primeru nam bo težko, če se želimo uvrstiti vsaj v kvalifikacije za nastop na OI v Parizu,” se je v prihodnost že ozrla glavna trenerka Srbije.

Vsa preostala srečanja izločilnih bojev lahko spremljate na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje