Tedeschi želi v Stožicah združiti brata Dragić

Košarka 17. Okt 202213:00 0 komentarjev
Bomo Gorana Dragića še kdaj videli v dresu ljubljanske Olimpije? Foto: Aleš Fevžer

Pred zlatim košarkarskim kapetanom in zdaj verjetno že reprezentančno upokojenim Goranom Dragićem je že 15. sezona v ligi NBA. Vanjo 36-letni Ljubljančan vstopa kot član ekipe Chicago Bulls. V slovenski športni javnosti pa odmevajo besede predsednika Cedevite Olimpije Emila Tedeschija, ki je za EkipoSN dejal, da si želi Gorana pred koncem igralske kariere znova videti v zmajevem dresu.

Phoenix Suns, Houston Rockets, Saski Baskonia, Phoenix Suns, Miami Heat, Toronto Raptors, San Antonio Spurs, Brooklyn Nets in Chicago Bulls. Vse to so klubi, za katere je Goran Dragić nastopal od leta 2008 naprej, ko je zapustil rodno Ljubljano. Pred (nekdanjim?) kapetanom izbrane vrste, s katero je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, je že 15. sezona v ligi NBA, kamor je leta 2008 prišel kot 22-letni mladenič.

V Phoenix je prispel kot aktualni prvak slovenskega državnega prvenstva, kar mu je le nekaj mesecev pred odhodom čez lužo uspelo s takratno Union Olimpijo. Čeprav rojen Ljubljančan, kar je v svoji dolgoletni karieri vselej s ponosom poudarjal, je v zmajevem gnezdu preživel le eno leto.

Da se to utegne spremeniti, je v intervjuju za EkipoSN dejal predsednik Cedevite Olimpije. Hrvaški poslovnež Emil Tedeschi si želi v Stožice pripeljati priljubljenega Dragona z namenom, da ta v zeleno-belem dresu konča kariero.

Tedeschi si želi v Cedeviti Olimpiji videti bratsko navezo Dragić. Foto: Aleš Fevžer

“Močno si želim, da bi Goran Dragić svojo profesionalno kariero zaključil v našem klubu. Rad bi videl Gorana in Zorana skupaj. Goranova vrnitev ob koncu kariere, ko bi bil hkrati še vedno dovolj sposoben za vrhunsko igranje košarke, bi bila ne le marketinško, ampak tudi športno in družbeno izjemno pomembna. Ne želim mu še konca kariere, zato pravim, da naj bo to čez tri sezone, recimo. Če pa bi me isto vprašali za Luko Dončića … On je še tako mlad, da to seveda ni realno. Ampak tudi sam sem še dovolj mlad, da bi lahko nekega dne dočakal Luko v dresu Cedevite Olimpije,” je zanimive kadrovske cilje opisal 55-letni Splitčan.

Čeprav se zdijo želje zaenkrat še neuresničljive, pa je starejši od bratov Dragić več let prepričljivo vztrajal, da so njegova vrata v slovensko reprezentanco zaprta. Pa vemo, da se je letos poleti vrnil …

Nova, že 77. sezona lige NBA se začenja v noči na sredo po slovenskem času. Odgovore na ključna vprašanja pred začetkom sezone si lahko preberete tukaj. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!