Tobey se iz Barcelone seli v Srbijo

Košarka 14. Jul 202318:26 0 komentarjev
Foto: Euroleague basketball

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Mike Tobey bo kariero nadaljeval pri beograjski Crveni zvezdi. Njegov dosedanji klub Barcelona je danes potrdil, da slovenski reprezentant Tobey ni več član blaugrane, obenem pa so ga Beograjčani že predstavili kot novo okrepitev.

Barca je sporočila, da se je pogodba s Tobeyjem iztekla 30. junija 2023. Zbral je 58 nastopov za katalonski klub, med drugim 31 v evroligi, Barcelono pa zapušča z enim osvojenim naslovom španskega prvaka.

Crvena zvezda je na spletni strani takoj po novici iz katalonske prestolnice sporočila, da je sklenila enoletni dogovor z 213 centimetrov visokim košarkarjem iz New Yorka. V Evropi 28-letni Tobey igra od leta 2017, v Španiji je bil član Valencie, Tenerifa in Barcelone.

Tobey je tudi na seznamu slovenskega selektorja Aleksandra Sekulića za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo avgusta in septembra v Aziji. Za mesto naturaliziranega košarkarja se bori s sonarodnjakom Jordanom Morganom, a naj bi bilo to poletje več možnosti, da bo priložnost dobil slednji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!