Uspešen debi Klobučarja po selitvi iz Grčije na Madžarsko

Košarka 5. Feb 202211:34 0 komentarjev
Jaka Klobučar si je dres slovenske reprezentance nadel na 45 uradnih tekmah.

Slovenski košarkar Jaka Klobučar si je po slovesu od Arisa našel nov klub. Iz Grčije se je vrnil bližje Sloveniji in podpisal za madžarski KTE-Duna Aszfalt. V petek je odigral svoj prvi obračun za novega delodajalca.

Nekdanji slovenski reprezentant se je jeseni v Solunu pridružil Arisu, a za grškega prvoligaša odigral le dve tekmi. Eno novembra in drugo v začetku decembra. Dva meseca pozneje je oblekel še dres drugega kluba v letošnji sezoni.

S podobnimi razlogi, kot je Klobučarja angažiral že Aris, se tudi tokrat razlog skriva v težavah z manjkajočimi košarkarji. “Val poškodb in bolezni že več tednov pesti ekipo, zato smo poiskali novega košarkarja. Iskali smo nekoga z mednarodnimi izkušnjami, ki se bo sposoben hitro vklopiti ter lahko igra na več položajih. Zato smo izbrali Jako Klobučarja,” so po podpisu zapisali na uradni spletni strani kluba iz prve madžarske lige.

Klub iz Kecskeméta je že dvanajsti v profesionalni karieri 34-letnega Slovenca. Ob debiju na gostovanju pri Szolnokiju (81:74) je ob porazu vpisal 20 točk, štiri skoke in šest asistenc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!