V Ljubljani je dovolj prostora tudi za manjšega brata

Košarka 9. Sep. 202111:18
Delite:
Saša Dončić se z Ilirijo vrača na prvoligaško sceno

Z močno igralsko injekcijo Cedevite Olimpije se v dvorani Tivoli košarkarji Nutrispoint Ilirije pod vodstvom trenerja Saše Dončića pripravljajo na novo sezono. Ta bo prvoligaška in celo evropska. Predsednik kluba Vlado Ilievski je ob tem prepričan, da je v prestolnici dovolj prostora za sobivanje dveh klubov.

Kraljević, Dončić, Duščak, Ilievski, Jurković, Modrić … V Tivoliju. Zveni kot vrnitev v košarkarsko preteklost. “Gradimo za prihodnost,” v poigravanje z imeni hitro poseže Vlado Ilievski, predsednik Nutrispoint  Ilirije. Ta se je letos vrnila na prvoligaško sceno in še poglobila sodelovanje s Cedevito Olimpijo. Plod partnerstva je selitev kar petih košarkarjev iz Stožic v Tivoli. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković bodo namreč vsaj v prvem delu prvenstva kot posojeni igralci nastopali za Nutrispoint  Ilirijo.

Ob posojenih košarkarjih, ki bodo pomemben del jedra ekipe, so v Tivoliju v svoje vrste zvabili Luko Kraljevića, ki se vrača iz ameriške študentske košarke. Sodelovanje s šišenskim klubom so podaljšali Luka Vončina, Niko Bačvić in Marko Pajić. Ob še kakšnem novincu pa bo zasedbo dopolnila skupina mlajših domačih košarkarjev.

Trenersko taktirko Nutrispoint Ilirije je obdržal Saša Dončić. Njegov prvi pomočnik je Stipe Modrić. Za mlajše selekcije pa bo skrbel Igor Kešelj.

“Na igralce ne želimo nalagati pretiranega rezultatskega bremena. Obstanek v ligi je seveda realen cilj, tihi cilji so večji. Ekipni uspeh je pomemben. A za nas bo ključno, da posamezniki naredijo korak naprej. Želimo pokazati, da se v Tivoliju dobro dela,” razmišlja Ilievski, prepričan o tem, da se je Nutrispoint Ilirija učinkovito umestila v ljubljanski košarkarski prostor.

Dan Duščak

“Zadovoljen sem, da je v Ljubljani prišlo v veljavo spoznanje, da je Cedevita Olimpija doma v Stožicah, mi pa v Tivoliju. Našli smo skupen jezik. Dobro sodelujemo. Verjamem, da gre za dolgoročno zgodbo. Olimpija je seveda paradni konj. Srčno upam, da ji bo letos po dveh koronskih sezonah uspel preboj. Tudi pred polnimi tribunami dvorane v Stožicah,” proti večjemu bratu pogleduje predsednik Ilirije.

Drugi ljubljanski klub bo, podobno kot KK Šenčur GGD, ob nastopanju v državnem prvenstvu slovenske barve branila še v pokalu Alpe Adria, ki združuje klube iz Avstrije, Slovaške, Hrvaške, Češke, Poljske in Slovenije. “Odločitev za Evropo je rezultat našega razmišljanja o tem, da mladim ponudimo več tekem. Tudi pri Olimpiji so se strinjali s tem konceptom. Poleg tega se je tekmovanje dvignilo na višjo raven in ga priznava tudi Fiba,” odločitev za mednarodno sceno pojasnjuje Ilievski.

Komentari

Vaš komentar