Velika zaupnica za Žana Marka Šiška

Košarka 15. Jul 20229:55 > 10:04 0 komentarjev
Žan Mark Šiško, foto: Uroš Skaza

Slovenski organizator igre Žan Mark Šiško, ki se mu je po sezoni 2021/22 iztekla pogodba z nemškim Bayernom, se je z Bavarci dogovoril za podaljšanje sodelovanja. V Münchnu ostaja vsaj še dve leti.

Okostje moštva, ki se je lani še drugič zapored uvrstilo v končnico Evrolige, ostaja skupaj. Po Othellu Hunterju, Augustinu Rubitu in Nicku Weiler-Babbu je pogodbo podaljšal tudi Žan Mark Šiško, so zapisali na klubski spletni strani.

25-letni Ljubljančan, ki je željo po nadaljevanju kariere v Münchnu pred meseci izrazil tudi v intervjuju za Sportklub, ostaja član Bayerna vsaj do konca sezone 2023/24. Klubu se je iz Koper Primorske pridružil konec leta 2019.

Šiško velja za tradicionalnega organizatorja igre, ki je bil kljub težavam z zdravjem v minuli sezoni s 4,4 asistence na tekmo prvi podajalec moštva. “Žan Mark se je razvil v enega od nosilcev naše ekipe, zahvaljujoč njegovi sposobnosti nadziranja tekme, iskanja pravih podaj in tudi odnosu s trenerjem Andreo Trinchierijem. On je in bo ostal pomemben del našega mozaika,” je po podpisu dejal športni direktor Bayerna Daniele Baiesi.

“V prvi vrsti upam, da bom imel v prihodnji sezoni manj težav, kot sem jih imel v zadnji zaradi koronavirusa in poškodb. Tega si želim tudi za ostale igralce. Še naprej bomo imeli dobro kemijo in na parketu dajali svoj maksimum ter se borili do konca. Storili bomo vse, da bomo osvajali naslove tako za klub, kot tudi za navijače, ki nam ves čas stojijo ob strani,” je ob podpisu dejal slovenski košarkar.

Žan Mark Šiško, foto: Uroš Skaza

Šiško je tudi slovenski reprezentant, ki pa že lep čas ni oblekel dresa izbrane vrste. Lansko poletje mu je nastope odnesla poškodba gležnja, letos pa je klubsko sezono sklenil tako pozno, da sta se s selektorjem Aleksandrom Sekulićem dogovorila, da izpusti junijsko akcijo.

Novo priložnost bo tako imel že ta mesec. Reprezentanca se bo po treh tednih premora po gostovanju na Švedskem znova zbrala 25. julija, ko se začnejo priprave na septembrsko evropsko prvenstvo. Še pred začetkom obrambe naslova bo Slovenija odigrala dve tekmi v drugem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023.