Victor Wembanyama z zabijanjem, ki trese ligo NBA (VIDEO)

Košarka 5. Jan 202410:00 > 10:02 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Francoski čudežni deček Victor Wembanyama proti kandidatu za naslov lige NBA izkazal s 27 točkami, vseeno pa ni mogel preprečiti novega poraza San Antonia, ki ostaja pri zgolj petih zmagah.

20-letni in kar 224 cm visoki center je proti Jelenčkom pokazal, zakaj je bil na naboru lige NBA izbran kot prvi košarkar. Z nekaj akcijami je navdušil domače navijače, žal pa ni mogel preprečiti novega poraza.

Wembanyama je proti Milwaukeeju igral 26 minut, v tem času pa dosegel 27 točk in dodal še devet skokov. Njegova predstava spada med njegove najboljše v tej sezoni, še bolj kot statistika pa je ljubitelje NBA navdušil z dvema izjemnima akcijama.

Najprej si je po dvokoraku od table podal za zabijanje, v nadaljevanju pa je po ukradeni žogi stekel v protinapad, žogo popeljal okoli svojega telesa in zabil prek Brooka Lopeza, ki je naredil še osebno napako za dodatni prosti med.

Najlepši akciji na tekmi:

Antetokounmpo ne verjame podatkom o njegovi višini

Francoski Eifflov stolp se je podpisal tudi pod pet blokad, eno je podelil tudi prvemu zvezdniku Milwaukeeja Giannisu Antetokounmpu, ki je po tekmi hvalil novinca v ligi NBA.

“Gre za posebnega fanta. Na vsaki tekmi želi zmagati. Ostati mora le zdrav,” je mladeniča v vrstah San Antonia hvalil Grk. “Sam še nikoli nisem videl česa podobnega. Morda vi ste, a sam še nikoli. Kdor govori, da je velik 7’3, je velik lažnivec. Meri vsaj 7’4, če ne 7’5. Za tega fanta je meja le nebo. Če bo le delal trdo, če bo ohranil pozitivno miselnost, se mu bodo sanje uresničile,” je še dodal.

Blokada Giannisu:

San Antonio je na zadnjih 29 tekmah letošnjega lige NBA zmagal le dvakrat, kar ga ob Detroitu uvršča med najslabše ekipe v ligi.

Lestvica zahodne konference:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!