Vlatko Čančar in kandidatura za blokado sezone (VIDEO)

Košarka 14. Feb 20239:43 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Košarkarji Denver Nuggets so v noči iz ponedeljka na torek zabeležili 40. zmago sezone v ligi NBA. Prvo ime novega uspeha zlatih zrn je bil kdo drug kot sijajni Nikola Jokić, nase pa je še enkrat več opozoril tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

Čeprav v tej sezoni na parketu ne preživi prav veliko časa, Vlatko Čančar pravzaprav vselej ko dobi priložnost za igro še kako opozori nase. Tako je bilo tudi ob tokratnem gostovanju Denverja na Floridi, kjer so zlata zrna kot druga ekipa lige NBA v letošnji sezoni dosegla mejnik štiridesetih zmag in se še utrdila na vrhu zahodne konference. Miami je padel s 112:108.

Čančar je tokrat dobil dovolj časa za dokazovanje. In kot že rečeno je priložnost odlično izkoristil. V 28 minutah je dosegel 10 točk, pet skokov in šest asistenc, še posebej pa se je izkazal z izjemno blokado v napeti končnici tekme, ko je košarkarju Miamija Maxu Strusu pokazal in dokazal, kdo je bil tokrat gospodar zračnega prostora v FTX areni.

Dobro predstavo svojega varovanca je po tekmi pohvalil tudi trener Denverja Michael Malone, Vlatko pa je za nagrado dobil tudi posebno nagrado, ki jo strokovni štab ekipe na koncu tekme podeli najboljšemu obrambnemu igralcu obračuna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!