Vlatko Čančar na poti vrnitve

Košarka 18. Mar 202215:421 komentar
Vlatko Čančar. Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko Luka Dončić niza vrhunske predstave, Goran Dragić pa je v Brooklynu znova zadihal s košarkarskimi pljuči, se z vrnitvijo pod koše spogleduje tudi Vlatko Čančar.

Kot vse kaže, bo Vlatko Čančar po hudi poškodbi stopala in januarski operaciji vendarle ujel zaključek sezone. Poškodba je sanirana. Primorec se postopoma že priključuje treningom Denverja, a ga do polne obremenitve in posledično vrnitve v igralski kader ločita še približno dva tedna.

Informacije so spodbudne tudi v luči reprezentančne košarke, saj Slovenijo na prelomu med junijem in julijem čakata pomembni kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Švedsko, nato pa septembra tudi EuroBasket.

Spomnimo, Čančar se je poškodoval 4. januarja na tekmi proti Dallasu. V obrambni akciji je Koprčan, brez stika s tekmecem, nerodno stopil in dal takoj vedeti, da je prišlo do poškodbe. Izkazalo se je, da si je zlomil kost v stopalu. Tri dni pozneje je že prestal operacijo, nato pa je več tednov hodil s pomočjo opornice.

Vlarko Čančar, ki je uvodni del novega tekmovalnega leta izpustil zaradi težav s kolkom, je sicer nastopil na le štirinajstih tekmah sezone . Do zajetnejše priložnosti je zlati reprezentant in olimpijec prišel decembra, predvsem na račun številnih okužb in poškodb v Denverju. V povprečno 11 minutah je dosegal 4,3 točke, 1,6 skoka in 0,9 asistence.

Komentari

Vaš komentar