Z Dončićem prihaja v Slovenijo: Vznemirljiva pustolovščina

Košarka 5. Apr 20249:28 0 komentarjev
Sean Sweeney in Luka Dončić: skupaj tudi v reprezentanci. Foto: Profimedia

Sean Sweeney, član strokovnega štaba Dallas Mavericks, je potrdil, da bo poleti del slovenske reprezentance, ki si bo poskušala zagotoviti drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah.

Ko se Luka Dončić pripravlja na tekmo lige NBA, mu na kondicijski ravni pomaga Anže Maček, pri delu z žogo nato vskoči Marko Milić, napotke pred tekmo pa z njim deli Sean Sweeney. Vse kaže, da se bo omenjena trojica, če ne bo prišlo do kakšnega zasuka, poleti Dončiću priključila tudi v reprezentančni akciji, in sicer v pirejskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Medtem ko sta Milić in Maček že lep čas del reprezentance, pa se zdaj v štab selektorja Aleksandra Sekulića seli še Sweeney, kar je v intervjuju za Sportal pred enim mesecem namignil športni direktor KZS Saša Dončić, zdaj pa je to v pogovoru za ”Dallas Basketball” potrdil še Američan, sicer dolgoletni pomočnik Jasona Kidda.

“Prvi in najpomembnejši element je, da lahko treniram fanta, kot je Luka Dončić, in sicer v njegovi reprezentanci. Slovenci so pristopili do mene. Veliko smo se pogovarjali. S Sašo, Sekulićem in drugimi. Vse to je zame vznemirljivo. Štejem si v čast, da bom del tega pogona,” pravi ameriška okrepitev slovenskega strokovnega štaba.

Pravi, da mu evropska košarka ni tuja. Imel je tudi vpogled v grško reprezentanco. Zdaj se veseli slovenskega izziva. “Ekipni slog košarke, ki ga goji slovenska reprezentanca, trud, ki ga vlagajo, način, na katerega premikajo košarko … Vse to je  zabavno in vidno. Reprezentanca ima kemijo,” je povedal Sweeney.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!