Zadnja priložnost za Dallas Mavericks

Košarka 28. Feb 202314:07
Maxi Kleber nerlens noel
Maxi Kleber v boju z Nerlensom Noelom. Foto: Profimedia

Dallas Mavericks se ponuja priložnost, da z novo kadrovsko rošado in skorajšnjo vrnitvijo Maxija Kleberja še dodatno okrepijo veliko vrzel pod obročem, kjer imajo Teksašani v zadnjem obdobju velik prepih. Na trgu je namreč pristal center Nerlens Noel.

Težave Mavericksov na obrambni strani parketa so dobro znane. Center Dwight Powell in tudi njegova zamenjava Christian Wood sta sila povprečna, ko je govora o obrambnih zadolžitvah, kar sta nazadnje v nedeljo ob porazu proti Lakersom razgalila visoka košarkarja Anthony Davis in Jarred Vanderbilt, ki sta z lahkoto dobila boj pod obročem.

Teksašani so prejšnji teden že izkoristili priložnost, ko je po prekinitvi pogodbe s Houstonom na trgu pristal Justin Holiday. S krilnim košarkarjem so podpisali sodelovanje do konca letošnje sezone. Podobno je zdaj na trg prišel še 28-letni center Nerlens Noel, sicer v sezonah 2016/17 in 2017/18 že član Dallasa.

Gre za gibljivega visokega košarkarja, ki v višino meri 208 centimetrov in je predvsem obrambno orientiran. V prejšnjih dveh sezonah je bil rezervni center New York Knicks, kjer se je solidno odrezal in bil v 2020/21 del ene boljših obramb lige, a nato pred letošnjo sezono v menjavi pristal v Detroitu, kjer so usmerjeni predvsem v razvoj mladih košarkarjev. Tako so z zaprtjem tržnice, ko so mu neuspešno iskali nov dom, pričakovano z njim zdaj razdrli pogodbo, da si najde drugo sredino.

Dwight Powell v Dallasu niza slabe predstave. Foto: AP Photo/Craig Lassig

Povprečen nabor košarkarjev pod obročem

Boljše rešitve Dallas ne bo dobil. Brez dvoma bi bil nadgradnja Powella, Wooda in tudi JaVala McGeeja v obrambi. V zadnjih letih je sicer imel precej težav s poškodbami, tako je lani recimo odigral le 25 tekem, letos je za Detroit nastopil na 14.

V kolikor bi ga Dallas želel podpisati, bi moral hkrati sprostiti mesto v ekipi, ki je povsem zapolnjena. Prav tako bi morali zakopati bojno sekiro, če je še niso, saj je bil razhod leta 2018 precej ponesrečen. Mavsi so mu poleti 2017 namreč ponujali kar 70 milijonov dolarjev za štiriletno podaljšanje pogodbe, a je Noel, po prigovarjanju agenta Richa Paula, zahteval več. Dallas je ponudbo umaknil, Nerlens pa je sledečo sezono odigral za “zgolj” 4,1 milijona dolarjev, v upanju, da bi bogato podaljšanje našel leto pozneje, a ga zaradi težav s poškodbo ni dočakal.

Medtem je tik pred vrnitvijo Nemec Maxi Kleber, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice odsoten že dva meseca. Njegovo trdnost pod obročem in obrambno vsestranskost Dallas močno pogreša. Za tekmo v noči na sredo, ko v Dallas prihaja Indiana, je Kleber uradno še vprašljiv, medtem ko na vso moč trenira od prejšnjega tedna.

Mavsi sicer obdobje po prihodu Kyrieja Irvinga niso začeli najbolje. Ko je zaigral skupaj z Luko Dončićem, so na štirih tekmah vpisali tri poraze. Trenutno so Teksašani z 32 zmagami in 30 porazi na 6. mestu Zahoda.

Komentari

Vaš komentar