Žan Mark Šiško na skrivnostnem stranskem tiru

Košarka 8. Nov 202213:11
Foto: Uroš Skaza

Občasni slovenski košarkarski reprezentant Žan Mark Šiško do nadaljnjega ne bo v igralskem kadru Bayerna iz Münchna. A tokrat ne zaradi poškodbe, temveč se umika zaradi osebnih razlogov.

Ena evroligaška tekma in dve v nemškem prvenstvu. Skupno 43 minut, 4 točke in 8 asistenc. To je statistični izkupiček Žana Marka Šiška v sezoni 2022/23, v kateri, tako kot zadnja tri leta, nosi dres münchenskega Bayerna. A pri teh številkah bo ostalo še kar nekaj časa. 25-letni Ljubljančan, ki ta in prihodnji teden znova ne bo del slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2023, namreč tudi v bližnji prehodnosti ne bo zaigral za bavarskega evroligaša. Poškodbo palca naj bi sicer nekdanji član Olimpije, Škofje Loke, Ilirije, Cibone in Primorske saniral, zdaj pa bo z igrišč odsoten “zaradi osebnih razlogov”.  V to besedno zvezo so namreč pri Bayernu zavili nekoliko skrivnostno in negotovo usodo 190 centimetrov visokega organizatorja igre.

Bayern je novo evropsko sezono sicer odprl z eno zmago na šestih tekmah in je v družbi Panathinaikosa in Crvene zvede na dnu evroligaške lestvice. V nemškem prvenstvu pa je mlajši in predvsem manjši brat nogometnega giganta z zrcalno sliko (5 zmag, 1 poraz) trenutno tretji.