Zaprtje tržnice vse bližje: Dallas se je ogrel za trojico

Košarka 25. Jan 202215:52 1 komentar
John Collins na obračunu proti Dallas Mavericks. Foto: AP Photo/John Bazemore via Guliver

Ne le v svetu nogometa, tudi v košarkarski ligi NBA se bliža zaprtje tržnice. Klubi lahko trgujejo do vključno 10. februarja, tako se pričakovano v zadnjih dneh pojavlja vse več govoric. V njih so vključeni tudi Dallas Mavericks.

Položaj v trenutno najboljši teksaški ekipi se je v zadnjih tednih precej spremenil. Še pred mesecem dni bi lahko trdili, da so v Dallasu spremembe nujne. Igra ni bila tekoča, številni košarkarji so igrali pod pričakovanji, razmerje zmag in porazov pa je bilo negativno (15-17).

Po nedavnem nizu odličnih izidov – na zadnjih 15 tekmah so slavili kar 12-krat -, v letu 2022 pa imajo Mavsi celo najboljšo obrambo lige, bi lahko trdili, da se zmagovalnega konja ne menja.

Odkar je Luka Dončić pozdravil poškodovani gleženj igra kot prerojen. Predvsem pa skupaj s soigralci blesti tudi na obrambni strani parketa. Naenkrat športni direktor Nico Harrison ni več potisnjen ob zid.

Jason Kidd je prerodil obrambo Dallasa. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez via Guliver.

To sicer ne spremeni dejstva, da bo potrebno prej kot slej poseči po spremembah. Jalenu Brunsonu in Dorianu Finneyju-Smithu, dvema pomembnima članoma začetne peterke Dallasa, po sezoni poteče pogodba. Ker poleti v veljavo vstopi tudi nova draga Dončićeva pogodba, bo podaljšanje z obema težko izvedljivo.

Trije glavni kandidati

S tega vidika ne bi bilo presenečenje, če bi se Mavsi pred prestopnim rokom vendarle odločili, da nekoliko premešajo svoje vrste.

Rok za menjave med klubi: NBA tržnica se zapre 10. februarja, ob 21. uri po slovenskem času.

Bleacher Report tako danes poroča, da naj bi bil Dallas tihi favorit za Jeramija Granta, krilnega košarkarja Detroit Pistons. V zameno bi v motorno mesto poslali Dwighta Powella in Finneyja-Smitha.

Grant je v sezoni 2019/20, ko je bil še član Denver Nuggets, dokazal, da lahko igra kot tretja ali četrta “violina” moštva. Ko je v Detroitu prevzel večjo vlogo, pa v lanski in letošnji sezoni presegel povprečje 20 točk na tekmo.

Mavse se za morebitno menjavo povezuje še z dvema košarkarjema. Želja Teksašanov naj bi bil tudi krilni košarkar Atlanta Hawks John Collins. Celticswire pa poroča, da naj bi se Dallas zanimal tudi za obrambnega specialista Boston Celtics, branilca Marcusa Smarta.

Glede Gorana Dragića medtem ni nič novega. Še naprej ostaja stran od ekipe in individualno trenira v Miamiju, v čakanju na razrešitev svoje prihodnosti.

Povprečna statistika v letošnji sezoni:

Jerami Grant, 203 cm (Detroit Pistons):
20,1 točke, 4,8 skoka, 2,6 podaje
Met iz igre: 41,4 %; za tri točke: 33,1 %

John Collins, 206 cm (Atlanta Hawks):
17,0 točke, 7,9 skoka, 2,0 podaje
Met iz igre: 53,7 %; za tri: 42,6 %

Marcus Smart, 190 cm (Boston Celtics):
11,6 točke, 4,0 skoka, 5,3 asistence
Met iz igre: 39,4 %; za tri: 30,5 %

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje