Zgodovinski podvig Luke Dončića (VIDEO)

Košarka 15. Apr 202410:07 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Luka Dončić je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je status najboljšega strelca svetovnega prvenstva nadgradil še z lovoriko za najboljšega strelca lige NBA.

Zadnji dve tekmi rednega dela je Luka Dončić, dokaj pričakovano, izpustil, pa čeprav je bilo jasno, da so uradni zdravstveni razlogi takšni, da bi, če bi Dallas potreboval zmago, zagotovo stopil na parket. A ker si je zasedba trenerja  Jasona Kidda peto mesto na lestvici zahodne konference in s tem neposredni preboj v končnico zagotovila že pred tem, so si Ljubljančan in ostali nosilci lahko privoščili krajši oddih.

Dončić je svoje delo opravil že pred tem in to v velikem slogu. S povprečjem 33,9 točke na tekmo je postal najboljši strelec rednega dela lige, ob tem pa je pobral še 9,2 skoka in soigralcem namenil 9,8 asistence.

Spomnimo, Dončić je bil prvi strelec že na zadnjem svetovnem prvenstvu. Na Japonskem in Filipinih je lani v povprečju dosegal 28 točk na tekmo. Na ta način je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je povezal omenjena dva strelska naziva. Poleg tega je kajpak tudi prvi Slovenec na vrhu liste strelcev obeh tekmovanj.

Dončiću se po vsej verjetnosti obeta tudi nova uvrstitev v najboljšo peterko lige, in sicer že petič zapored. A misli 25-letnega zvezdnika so trenutno povsem tekmovalno obarvane. Z Dallasom se pripravljal na prvo oviro v končnici – LA Clippers. Serija starih znancev se bo začela v nedeljo.

”Ne vem, ali se ljudje zavedajo, kaj pomeni postati prvi strelec lige. Jaz se tega nedvomno dobro zavedam. To je veliko priznanje, ki je tudi za Slovenijo zelo velika stvar,” nam je v nedeljskem intervjuju o sinovi strelski kroni dejal Saša Dončić. Več o tem …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!