Znova udaril najbolj “umazani” igralec lige NBA

Košarka 23. Jan 202216:40 1 komentar
Foto: AP Photo/Morry Gash

V severnoameriški ligi NBA ta konec tedna največ pozornosti prejema incident s tekme med Milwaukee Bucks in Chicago Bulls, ko je Grayson Allen z grobo osebno napako na tla spravil Alexa Carusa, pri čimer si je slednji zlomil zapestje.

Pri enem od protinapadov Bullsov, ki ga je s polaganjem zaključeval nesrečni Alex Caruso, je Grayson Allen tekmeca v naletu zaustavil z grobim udarcem. Priljubljeni nekdanji član Los Angeles Lakers je padel iz ravnotežja in nerodno pristal na parketu.

Groba osebna napaka Graysona Allena:

“Človek me je enostavno zagrabil v zraku. To je sran**,” je bil šokiran Caruso, ki je poleti s Chicagom podpisal štiriletno pogodbo in se v vetrovnem mestu odlično znašel. Manjkal bo vsaj dva meseca. Dodatni pregledi so namreč pokazali težjo poškodbo zapestja. Gre za zlom, ki ga bo moral sanirati tudi z operacijo, poročajo v ZDA.

Zgodovina nešportnih potez

Dogodek še toliko bolj odmeva, ker Grayson velja za enega najbolj, če ne kar najbolj nešportnega trenutno aktivnega košarkarja v ligi NBA.

Čeprav Američan šteje komaj 26 let, ima za seboj že zelo dolg seznam podobnih potez, kakršno si jo je privoščil v noči na soboto, ko je z Milwaukeejem gostil Chicago. Še od univerzitetnih časov pa je osovražen v praktično vsaki dvorani, v katero vstopi.

Umazane poteze Graysona Allena:

V franšizi Chicago Bulls so javno in zasebno izrazili ogorčenje nad Allenovo potezo. Glavni trener Billy Donovan je o njem dejal, da ima zgodovino nevarnih dejanj: “Zelo, zelo slabo. S tem, ko ga je tako potegnil iz zraka, bi mu lahko končal kariero. To je storil že večkrat, upam, da bo liga dobro pregledala dogodek in upoštevala, da bi ga lahko zelo hudo poškodoval.”

Disciplinska komisija lige NBA dogodek še preiskuje. Mediji v ZDA še pišejo, da bodo pri izreku kazni upoštevali tudi resnost poškodbe, ki jo je z nešportnim dejanjem povzročil Allen.

In poteza, ki v celotnem dejanju morda še najbolj izstopa, Allen se je po osebni napaki, ki mu je prinesla izključitev s tekme, ob parketu prešerno smejal …

Nasmešek Allena: