Zoran Dragić razkril skrivnost slovenske sinergije

Košarka 2. Jul 20228:30 > 8:52 0 komentarjev
slovenska košarkarska reprezentanca
Foto: Fiba basketball

Tako dominantna predstava, kot jo je v četrtek v ljubljanskih Stožicah proti Hrvatom prikazala slovenska košarkarska vrsta, ne gre zlahka v pozabo. A če se navijači še vedno naslajajo nad debaklom, ki so ga proti evropskim prvakom doživeli naši sosedi, igralci selektorja Aleksandra Sekulića že pogledujejo proti nedeljskem gostovanju v Stockholmu proti Švedom.

Da košarka postane bistveno enostavnejša igra, ko imaš v ekipi Luko Dončića in Gorana Dragića, je po zmagi nad Hrvaško novinarjem hitel razlagati že Mike Tobey. Naturaliziran ameriški center je igranje z zvezdniškim dvojcem primerjal kar z zelo lepim rojstnodnevnim darilom, kar ob vseh asistencah, ki jih organizatorja igre podelita soigralcem, niti ne preseneča.

A slovenska reprezentanca nista le Dončić in Dragić, temveč še veliko več, je po četrtkovem košarkarskem prazniku opomnil Zoran Dragić.

Zoran Dragić
Foto: Aleš Fevžer

“Igramo kot velika družina. To je naše vodilo in tako smo igrali tudi na olimpijskih igrah. Žoga ves čas kroži. Vemo, kdo so glavni igralci, a tudi tisti s klopi prispevajo svoj delež. Vsak pozna svojo vlogo, znamo se podrediti, v ekipi pa ni egov. To nas že vseskozi krasi, kar smo proti Hrvatom znova dokazali,” je odlike, ki krasijo zdajšnjo generacijo slovenskih košarkarjev, hitel naštevati košarkar Cedevite Olimpije.

No, sami bi k temu zagotovo dodali tudi neusahljivo željo po doseganju zmag in nepopustljivost, saj tudi po prvi četrtini, ki so jo Slovenci dobili s kar 23 točkami razlike, njihov ritem na parketu ni pojenjal.

slovenska košarkarska reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

“Rekli smo si, da gremo na plus 40. Če se preveč sprostiš, lahko začne voda hitro teči v grlo. Velikokrat smo se znašli že v takšni situaciji, se iz nje tudi izvlekli. Mar ni bolje, da se tekma konča brez presenečenj in da ni prisotne nervoze,” je na vprašanje, ali so po uvodnih desetih minutah potihoma že proslavljali zmago, z vprašanjem odgovoril mlajši od bratov Dragić, v nadaljevanju pa misli že preusmeril proti nedeljski kvalifikacijski tekmi proti Švedom.

“Moramo iti na zmago, da osvojimo prvo mesto v skupini. Šli bomo na vso moč, saj vemo, da so neugodna ekipa, četudi nimajo superzvezdnikov. Morda bo zaradi tega še težje, saj nikoli ne veš, kdo se lahko razigra. Vemo, kaj se pričakuje od nas, zato bomo dali vse od sebe. Točke se prenašajo naprej, poleg tega pa nas čakata še dve kvalifikacijski tekmi v avgustu,” je spomnil 33-letnik, ki bo bržkone še zadnjič združil moči s svojim bratom, saj naj bi se po obračunu v Stockholmu dokončno poslovil od reprezentančnega dresa.

“Igranje z Goranom mi pomeni ogromno, še toliko bolj, ker sem izpustil evropsko prvenstvo leta 2017. Vemo, kakšna oseba in igralec je. Proti Hrvaški je to znova pokazal. Upam, da ga bomo še gledali v NBA, tekma za reprezentanco pa bo proti Švedski verjetno njegova zadnja. Komaj čakam, da še enkrat zaigramo z njim in se razveselimo zmage,” je za konec pristavil Ljubljančan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!