Zvezda bo v novi sezoni še večji trn v peti zmajev

Košarka 15. Jul 202214:19 > 14:32 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Košarkarski klub Crvena zvezda je na skupščini potrdil številne spremembe pred prihajajočo sezono in potrdil tudi izdatno rast proračuna za člansko moštvo. Tako bodo v prihodnje lahko sestavili še močnejšo ekipo, prav tako naj še ne bi obupali nad izgubo prvega zvezdnika Nikole Kalinića.

Crvena zvezda bo v novi sezoni lige ABA in Evrolige merila visoko. Proračun kluba je v sezoni 2021/22 znašal devet milijonov evrov, v naslednji bo večji za kar tri milijone, torej je zrasel na kar 12 milijonov evrov, je potrdil predsednik kluba Nebojša Čović, poroča Basketnews.

Za primerjavo, Cedevita Olimpija je imela v minuli sezoni za celoten ustroj kluba neuradno na voljo med pet in šest milijoni evrov, od tega za prvo moštvo približno polovico od celotnega zneska.

Del sredstev so srbski prvaki že potrošili za novo okrepitev. V Beograd se je iz Panathinaikosa vrnil izkušeni srbski branilec Nemanja Nedović, ki bo v treh letih zaslužil 3,3 milijona evrov, Grki pa so prejeli še 300 tisočakov odškodnine. Po odhodu stratega Dejana Radonjića je bil na njegovo mesto imenovan Vladimir Jovanović.

Foto: Dragana Stjepanović/Crvena zvezda

Medtem je Barcelona že napovedala prihod Nikole Kalinića, a naj bi mu Srbi zdaj na mizo dali močnejšo ponudbo od Kataloncev v upanju, da bi si vendarle še premislil.

Od lanske ekipe so sicer odšli še Nate Walters, Austin Hollins, Dejan Davidovac in Mike Zirbes, medtem ko je Marko Simonović sklenil kariero.

Govora je bilo tudi o zaključku lanske sezone, ko so navijači na finalu lige ABA med Zvezdo in Partizanom poskrbeli za številne incidente. Naposled so slavili rdeče-beli, a se je Čović znova obregnil ob slovenske delivce pravice. “V finalu lige ABA smo bili deležni zelo slabega obravnavanja, posebej s strani slovenskih sodnikov. Našteli smo 43 napak v našo škodo in le 15 v škodo nasprotnika,” je zatrdil predsednik Zvezde, a o njegovi (ne)objektivnosti verjetno ni potrebno izgubljati besed.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!