Zvezda po mesecu dni do zmage

KK Crvena zvezda mts
KK Crvena zvezda mts

Košarkarji Crvene zvezde so po petih zaporednih porazih v Evroligi znova okusili slast zmage. Na domačem parketu so s 76:73 premagali Valencio, za katero je Klemen Prepelič dosegel 15 točk.

Crvena zvezda je v Evroligi nazadnje zmagala točno pred mesecem dni, ko je premagala Milano, tokrat pa je trepetala za zmago.

Prva četrtina je bila precej izenačena, ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, Španci pa so imeli po desetih minutah dve točki prednosti.

ODLIČNA DRUGA ČETRTINA

Druga četrtina je bila povsem v znamenju Beograjčanov, ki so zadevali kot po tekočem traku, medtem ko Valencii ni in ni šlo. Po košu Loyda je Zvezda povedla za devet (33:24) in takšno prednost zadržala do polčasa.

V tretji četrtini je bila zgodba obrnjena. Valencia je topila prednost iz minute v minuto in po trojki Labeyrieja v zadnjih sekundah izenačila na 57:57.

POVEZANO

V zadnjem delu si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti in sledil je razburljiv zaključek tekme. Po košu Loyda za 74:71 je Dubljević izgubil žogo, na drugi strani pa je Davidovac zadel za +5. Po dveh prostih metih Labeyrieja je bila prednost znova tri, pri domačih pa sta nato zgrešila Lazić in Loyd. V zadnjem napadu je Prepelič izgubil žogo in Crvena zvezda se je končno spet veselila zmage.

Pri Crveni zvezdi je 20 točk dosegel Jordan Loyd, Johnny O’Bryant jih je prispeval 15. Prav toliko sta jih za Valencio dosegla Klemen Prepelič in Louis Labeyrie.

Zvezda (5-10) je na 15. mestu lestvice, Valencia (9-6) pa je šesta.

Komentari

Vaš komentar