Alarmi gorijo, navijači žvižgajo, kaj pa razkriva Krznar? (VIDEO)

Nogomet 24. Sep 202323:53 0 komentarjev

NK Maribor je zapadel v globo krizo. Po domačem porazu s Koprom (0:1) so navijači glasno žvižgali in zahtevali spremembe, trener vijoličastih Damir Krznar pa zagotavlja, da ima še naprej dovolj energije in volje za iskanje poti iz krize.

Čeprav je po koncu tekme delovalo, da se Krznar poslavlja od svojih varovancev, hrvaški strateg zaenkrat še ostaja trener štajerskega velikana. Na novinarski konferenci je na vprašanje o dogajanju po zadnjem sodniškem žvižgu odgovoril: “Verjetno je večina ljudi narobe razumela mojo potezo. Igralcem sem čestital za vloženo energijo v zadnjih 20 minutah tekme. Takoj po koncu je pet ali šest igralcev izredno razočaranih po neuspehu obležalo na tleh. Od sebe so dali zadnje atome moči, a se ni izšlo. Če bi od prve minute igrali s takšno energije, bi bil izplen drugačen.”

Po peti tekmi brez zmage v Prvi ligi Telemach in skupno šesti tekmi v vseh tekmovanjih brez polnega izplena lahko se zdi, da je Maribor še drugo sezono zapored na začetku jeseni zapravil preveč točk za osvojitev naslova. Vijoličasti za vodilnim Celjem zaostajajo za devet točk, v oči pa bode predvsem slaba in nesamozavestna igra. Po tednu polnem sestankov je Krznar še imel podporo vodstva, zdaj pa bo zanimivo videti, kaj bodo prinesli naslednji dnevi.

Bo trener Maribora Damir Krznar po novem porazu obdržal službo? FOTO: Jure Banfi.

V prvem polčasu znova brez prave energije

Maribor je tekmo začel zelo slabo. Krznar se je tokrat odločil za šest sprememb v začetni enajsterici, željenega odziva pa ni dobil. Koper je deloval veliko konkretnejši in tudi kvalitetnejši ter tik pred odmorom zadel za, kot se je izkazalo na koncu, minimalno zmago. V drugem delu so vijoličasti zaigrali bolje, a gola niso dosegli in znova izgubili. Ob tem so nasprotniku puščali veliko prostora za protinapade, a za to niso bili kaznovani.

Kako dolgo bo še sodelovala naveza Marko Šuler – Damir Krznar? FOTO: Jure Banfi.

“Na današnji tekmi je bilo glede na poraz logično veliko slabih stvari, veliko stvari, ki niso funkcionirale. Predvsem pa smo padli na izpitu samozavesti in poguma. V prvem polčasu pri igralcih nisem videl odločnosti, da bi prevzeli svoje vloge in igrali, kot smo se dogovorili,” je po tekmi razmišljal Krznar in nadaljeval:

“V drugem polčasu se je to spremenilo, a smo, kot se je izkazalo, že v prvem delu zapravili vse, da bi iztržili boljši rezultat. Imeli smo nekaj dobrih priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Me pa veseli zadnjih 20 minut, ko je vsak igralec dal od sebe vse. Veliko smo tvegali, puščali ogromno prostora. Žal mi je predvsem priložnosti Soudanija. Morda smo si zaslužili remi, a nas tudi remi na koncu ne bi rešil iz naše situacije.”

Žvižgi navijačev po koncu tekme med Mariborom in Koprom

Časa za analiziranje napak in za morebitne spremembe ni veliko. Pred nami je teden z dvojnim krogom v Prvi ligi Telemach. Vijoličasti bodo znova na delu v četrtek, ko jih čaka domača tekma z Radomljami. Glavno vprašanje do takrat pa bo, ali bo ekipo na naslednji tekmi še vodil Damir Krznar?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!