Ne tekmujejo več z Olimpijo, ampak le še sami s sabo

Nogomet 24. Sep 202311:10 3 komentarji
Albert Riera
Foto: Jure Banfi

"Mi smo 'THE' kandidati za naslov," je po zmagi na štajerskem derbiju pred reprezentančnim premorom poudaril Albert Riera. In ta trenutek je trenerju Celja težko oporekati. Njegova ekipa ima trenutno pet točk prednosti pred konkurenco, grofje pa zmagujejo tudi takrat, ko ne blestijo. Tako je bilo denimo sinoči proti Radomljam, ki so Celjanom dolgo grozile, na koncu pa vendarle podpisale kapitulacijo z rezultatom 1:0.

Turobno oblačno popoldne v Celju je bilo idealna prispodoba za to, kar smo videli v devetdesetih minutah nogometne tekme med Celjem in Radomljami v 9. krogu Prve lige Telemach.

To je bila tekma, ki si jo nihče ne bo prav dolgo zapolnil, po drugi strani pa so vpisane tri točke Celjanom prinesle povišanje prednosti pred konkurenco na vrhu prvenstvene lestvice. Čeprav niso briljirali, so grofje z golom nekdanjega mlinarja Marka Zabukovnika dobili obračun z Radomljami in s tem vknjižili še četrto zaporedno zmago na svojem igrišču. Na njem v tej sezoni beležijo razmerje danih in prejetih zadetkov 10:0.

“Veste, da ne maram dveh spodrsljajev zapored. Tudi če boksarja nekdo udari dvakrat zapored, bo verjetno padel. Po remiju v Kopru smo zdaj zmagali. In na koncu je to najbolj pomembno. A nikoli nisem popolnoma zadovoljen. Danes sem bil zadovoljen s prvim polčasom, Mario Kvesić se je dobro znašel v vlogi napadalca, skrbel je, da imamo višek v primerjavi z nasprotnikom. V drugem polčasu smo naredili nekaj taktičnih napak, naš pritisk na nasprotnika je bil napačen in na tem bomo delali ta teden,” je tekmo opisal trener grofov Albert Riera.

Edini zadetek na tekmi Celje – Radomlje

Situacija, kakršne Riera ne pomni

Malo je tistih, ki še menijo, da grofje po odličnem začetku sezone, ko ostajajo edina neporažena ekipa v ligi, niso glavni kandidati za državni naslov. Kader Celjanov je širok in tudi poškodbe nekaterih posameznikov, kot je kapetan Denis Popović, se za zdaj na rezultatih ne poznajo.

“Tamar ima težave s stransko trebušno mišico. Verjetno bo manjkal do konca reprezentančnega premora. To je pravzaprav neverjetno, pred tem še nisem niti slišal za to poškodbo, zdaj pa sta imela enake težave Matko Obradović in Mario Kvesić. Res neverjetno. K sreči ne gre za težje poškodbe, je pa situacija zelo nenavadna.

Celje, Neman Grodno
Kapetan Celja Denis Popović bo manjkal vsaj do druge polovice oktobra. FOTO: Aleš Fevžer

Vesel bi bil, če bi vsi drugi izgubili vse tekme

Grofje so se včeraj že pred tekmo z Radomljami razveselili novic iz spodnje Šiške, kjer je Bravo podaljšal katastrofalen niz zmajev na stadionu ŽAK in Olimpijo premagal s 4:2. Albert Riera pa se v tem trenutku s tem, kaj se dogaja z njegovim nekdanjim moštvom, ne ukvarja preveč.

“Ne glede na to, kaj počnejo ostali, moramo zmagovati. V ekipi imamo majhno stavo, da osvojimo vseh dvanajst točk do naslednjega premora. Dolžni so mi to, ker smo zapravili točki v Kopru in vedo, da sem bil razočaran. Ne gledam nazaj, ko si prvi, razmišljaš samo o sebi. Če sem bil vesel, ker je Olimpija izgubila? Vesel bi bil, če bi vsi ostali izgubili vse tekme, ampak to ni mogoče, ker bodo naši tekmeci igrali med sabo. Je pa Olimpija trenutno naš največji rival. A mi moramo biti osredotočeni le nase,” o konkurenci za naslov razmišlja Riera.