Prvi odziv Riere: Če bi bila Olimpija kot Maribor … (VIDEO)

Nogomet 15. Maj 202321:37 2 komentarja

Čeprav je Olimpija skušala glede trenerske prihodnosti odgovoriti šele v ponedeljek, je trener zmajev Albert Riera že na podelitvi nagrad Spins potrdil, da se po sobotni tekmi sezone proti Celju poslavlja. V kratkem intervjuju je poudaril, da ni lastnik kluba, da odločajo oni, pohvalil pa je delovanje Maribora in ga izpostavil kot vzorčni primer, kako bi moral delovati vsak nogometni klub.

Albert Riera je z Olimpijo osvojil dvojno krono – naprej si je zagotovil državni naslov, nato še pokal – zato je prejel nagrado za najboljšega trenerja leta.

“Ko sem še sam igral, sem imel zelo rad individualne nagrade, a bolj kot to mi je všeč, da imamo v prvi postavi sezone šest igralcev. Nogomet je ekipni šport, igra ekipa. Nagrado sem dobil jaz, a zanjo so zaslužni nogometaši. Brez njih to ne bilo mogoče,” je nagrado za najboljšega trenerja Prve Lige Telemach pokomentiral španski strokovnjak.

“Sem le preprost trener”

Riera je zanimivo ob prejetju nagrade oznanil, da v naslednji sezoni ne bo več trener Olimpijo. “Nogomet je posel. Spomnite se, ko sem prišel sem, sem dejal, če ne bo rezultata, bom prvi, ki bo spakiral in šel domov. Verjel sem, da lahko izboljšam igralce, izboljšam ekipo … To je bilo mojo sporočilo. Nisem obljubljal lovorik, zmag in točk, obljubil sem le trdo delo, s strastjo, profesionalnost. Igralci so se na moja navodila odzvali, kar je najpomembnejše, a nisem lastnik kluba, sem le preprost trener,” je povedal Riera.

“Vem, kaj lahko kot trener nadzorujem. To so moji igralci. To mi je uspevalo celo leto. Nikomur nisem dovolil, da se vmešava v moje odločitve. Kdor me pozna, ve, da tako pač delujem, jaz sem tisti, ki sprejema odločitve, a zdi se, da je bila to moja napaka. V Sloveniji je očitno osvojitev lovorike nekaj slabega in nisi več trener,” se je cinično nasmejal.

Pohvalil “sovražnike” iz Maribora

Nekaj lepih besed je namenil tudi Mariboru. Čeprav ni osvojil nič, je ohranil vero v delo trenerja Damirja Krznarja. “Maribor ni osvojil nič, a je ocenil, da so na dobri poti in trenerju s podaljšanjem pogodbe dovolili, da nadaljuje delo. Dobro delo se seveda ocenjuje z rezultati, a najpomembnejši je proces. Če delaš dobro, če delaš trdo, pride zagotovo tudi rezultat. Ocenili so, da so na pravi poti, mu dali pogodbo, četudi ni osvojil nič. Res veliko spoštovanje za to odločitev. Tako bi moral po mojem mnenju delovati vsak klub. Olimpija je bila zame dobra izkušnja. Ob naslednjem delu, v naslednjem klubu bom bolj pozoren na projekt, da bomo vsi stremeli k istemu, saj je to zelo pomembno, da ohraniš dobre odnose,” je nadaljeval Riera.

Albert Riera Prva liga Telemach RAdomlje -Olimpija
Albert Riera Foto: Aleš Fevžer

“Obžalujem prav nič”

Španec bo v soboto zadnjič na klopi Olimpije, nato pa se bo osredotočil na prihodnost. Na žalost navijače Olimpije ta ne bo povezana z Ljubljano.

“Od sezone se želimo posloviti z zmago proti Celju in se poveseliti z navijači in dvojno krono dobro ovekovečiti. Nikoli ne veš, kdaj bo spet priložnost za dvojno krono. To sem povedal tudi igralcem. Poskušal bomo le uživati. Obžalujem prav nič. Nisem tukaj, da bom govoril, kaj mora klub početi. Lastniki odločajo. Vsak dan sem dal vse od sebe. Vso svojo strast in energijo sem usmeril proti igralcem, glede tega mi nihče ne more prav nihče nič reči. To je moje zadovoljstvo,” je še sklenil španski strokovnjak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje