Usoda Jana Oblaka še naprej popolna neznanka

Bo Jan Oblak do junijskih tekem Slovenije nared? FOTO: Aleš Fevžer.

Jan Oblak je izpustil tudi četrto tekmo Atletica Madrida v nizu in zaradi težav z vratom še naprej ne trenira. Čas njegove vrnitve na nogometne zelenice, ki je pomemben tudi v luči junijskih tekem slovenske reprezentance, je še vedno neznanka.

“Z njim smo vseskozi v stikih. Najpomembnejše je, da okreva in poskrbi za svoje zdravje. Šele potem bomo razmišljali o njem kot o nogometašu. Trenutno mislimo le na njegovo okrevanje,” je o zdravstvenem stanju enega ključnih členov Atletico Madrida povedal njegov trener Diego Simeone, ki tudi na nedeljski prvenstveni tekmi proti Elcheju ni mogel računati na svojega prvega vratarja. Ob porazu z 0:1 ga je tudi tokrat med vratnicama nadomestil Hrvat Ivo Grbić.

Jan Oblak je za Atletico nazadnje branil 23. aprila ob porazu na derbiju na stadionu Nou Camp v Barceloni z 0:1, od takrat pa za Madridčane zaradi težav na vratnih vretencih ni več igral. Kapetana Slovenije in nadomestnega kapetana Atletica so te težave pestile že dolgo časa, v zadnjem času pa se je stanje močno poslabšalo, tako da 30-letni zvezdnik slovenskega nogometa že nekaj časa niti ne trenira, kaj šele igra. Vprašanje je, ali v tej sezoni sploh še bo nastopal.

Namesto operacije alternativno zdravljenje

Oblak je razmišljal tudi o operaciji, ob kateri bi s sezono 2022/23 zagotovo že zaključil, kar pomeni, da bi ostal tudi brez nastopov na naslednjih reprezentančnih tekmah, a za zdaj kaže, da se je odločil za alternativno zdravljenje.

Verjetno tudi zaradi želje, da bi lahko junija Sloveniji pomagal na pomembnih tekmah v lovu na veliko tekmovanje, na katerem ga v reprezentančnem dresu še nismo videli.

Kdo bo junija branil vrata Slovenije?

Oblakovo seveda predstavlja tudi veliko skrb za slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki ga čez mesec dni čakata tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Finski in Danski. Kot kaže trenutno, se bo na teh pomembnih izpitih morda moral znajti brez svojega kapetana.

Čas okrevanja prvega zvezdnika slovenskega nogometa je za zdaj še vedno popolna neznanka, s tem pa tudi odgovor na vprašanje, ali bo vrata Slovenije na junijskih tekmah branil Oblak ali pa Vid Belec, Matevž Vidovšek oziroma kdo četrti. Dobili ga bomo v naslednjih tednih …