Napovedano slovo Polanca ganilo tudi Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 15. Maj 202314:29 0 komentarjev
Tadej Pogacar Jan Polanc
Tadej Pogačar in Jan Polanc sta skupaj kolesarila pri ekipi UAE Team Emirates. Foto: Aleš Fevžer

Po napovedi Jana Polanca in njegove ekipe UAE Emirates, da 31-letni Slovenec zaradi težav s srcem končuje kariero, se je na družbenih omrežjih oglasil njegov moštveni kolega in prvi kolesar sveta Tadej Pogačar. Prepričan je, da to še ni konec Polančeve kolesarske zgodbe.

V ponedeljek dopoldne je slovensko športno javnost razžalostila novica, da zaradi težav s srcem profesionalno kariero zaključuje Jan Polanc. 31-letnik se po desetih letih poslavlja od svetovne serije, v kateri je bil ves čas član iste ekipe. Lampre Meride, ki se je pozneje preimenovala v UAE Team Emirates.

V zadnjih štirih letih je bil njegov moštveni kolega tudi danes prvi kolesar Tadej Pogačar, ki mu je ob napovedanem slovesu namenil daljši zapis na družbenem omrežju Instagram. “Jan, ne morem si predstavljati, kako težko je, ker moraš kariero končati mnogo prezgodaj. Zato bi se ti rad zahvalil za pretekla leta, ko sva skupaj ustvarila nekaj čudovitih spominov, predvsem pa si mi pomagal in mi pokazal pravo pot v kolesarstvu. Ti si in moraš biti navdih za številne mlade kolesarje, ki si želijo biti tako ‘kul’ kot midva, ko sva zmagala na prvi dirki po Franciji.”

Zapis je dopolnil s tremi fotografijami, ob tem pa še dodal: “Vem, da to ni tvoje zadnje poglavje v kolesarskem svetu, vem, da boš dosegel še veliko več. A najprej poskrbi za svoje zdravje, kmalu se vidiva. Hvala ti za vse, Polde.”

V komentarjih se je odzval tudi uradni račun kolesarskih emiratov in zapisal: “Vse najboljše v tvoji prihodnosti, Jan.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!