Aleš Mertelj se je vrnil v Ljudski vrt

Nogomet 8. Mar 20219:41 0 komentarjev
Aleš Mertelj
NK Maribor/Twitter

Aleš Mertelj se vrača na prizorišče najlepših nogometnih spominov v Ljudski vrt, kjer se bo pridružil strokovnemu štabu Maribora, ki ga vodi Sašo Gajser.

Glede na vmesne kadrovske spremembe smo potrebovali pomoč, tako trenerji na igrišču, kot posledično tudi igralci. Klubska želja je pripeljati, vključevati ljudi, ki so tukaj pustili pečat. Če je želja obojestranska, kot je bilo v Mertljevem primeru, je odločitev lahka. Odločil se je, da ne bo nadaljeval z igranjem in sprejel pobudo, da se priključi k našemu projektu. Verjamem, da je lahko v veliko pomoč igralcem, strokovnemu štabu kot tudi celotnemu klubu. Aleš je legenda kluba, pozna vrednote, znano mu je do potankosti, kako je Maribor funkcioniral v dobrih in slabih časih. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi Maribor peljemo tja, kamor si želimo,” je odločitev o povratku Aleša Mertlja v Ljudski vrt pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Prejel sem klic in vabilo športnega direktorja na sestanek, v katerem mi je bil predstavljen projekt, z namenom, da se pridružim pri delu s prvo ekipo. Z vsem spoštovanjem in odgovornostjo do kluba sem ponudbo sprejel. Način dela, ki ga klub takšne veličine zahteva, mi je dobro znan. Moji načrti za prihodnost so tako postali sedanjost, veselim se novega izziva in storil bom vse, da v novi vlogi prispevam svoj delež,” je poudaril 33-letni Mertelj, ki se ob vrnitvi v Ljudski vrt z enako vnemo kot prej na igrišču loteva novih nalog ob igrišču.

Sprejetje pobude pomeni tudi zaključek aktivne kariere, ki jo je še nameraval nadaljevati v Avstriji. “Polovičarstva ni, takšno delo zahteva 100-odstotno posvečenost. Zato tudi prekinjam aktivno igranje nogometa. V preteklih mesecih, ko je bilo kar nekaj negotovosti o nadaljnjem igranju v tem nepredvidljivem času, se mi je vedno bolj postavljala v ospredje ravno ta ideja, da nadaljujem v trenerskih vodah. Že skozi kariero mi je bil poleg igranja velik izziv tudi razumeti delo trenerja, način dela, razmišljanja o določenih situacijah, kako postati še boljši in v vsakem pogledu napredovati. Ob sodelovanju z res vrhunskimi trenerji sem imel to čast in srečo, da sem se lahko veliko naučil o tem, kako pomagati igralcem, da se lahko izrazijo na igrišču ter pokažejo svojo kvaliteto, katero pa je potrebno potrjevati z vsakdanjim delom. Od danes dalje tudi z mojo pomočjo ob igrišču,” je dodal nogometaš, ki je za Maribor odigral 308 tekem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!