Ancelotti naj bi sedel na klop znamenite reprezentance

Nogomet 20. Jun 202311:03 0 komentarjev
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti. Foto: Profimedia.

Brazilska nogometna zveza (CBF) je za bodočega selektorja reprezentance izbrala dosedanjega trenerja madridskega Reala Carla Ancelottija. Kot poročajo lokalni mediji, med njimi tudi Sportv, naj bi 64-letnik od leta 2024 uradno prevzel taktirko selecaa.

Predsednik CBF Ednaldo Rodrigues naj bi dogovor z Italijanom dosegel na dveh srečanjih v Španiji prejšnji teden. Časnik Folha de Sao Paulo je poročal, da je šlo za potrditev ustnega dogovora.

Španski športni dnevnik As pa danes piše, da je Ancelotti res govoril z Brazilci, vendar jim je zelo jasno povedal, da je njegova pogodba z Real Madridom za to sezono nedotakljiva. Zato o morebitni menjavi ne želi govoriti prej kot januarja 2024.

Ancelottija pogodba na Real Madrid veže do naslednjega leta. Pravno torej s CBF ne bi mogel podpisati do januarja 2024 – šest mesecev pred iztekom pogodbe.

O Ancelottiju se že dolgo govori kot o bodočem selektorju Brazilije. Kljub neuspešni sezoni pri rekordnih španskih prvakih je Italijan nedavno poudaril, da so mu v klubu obljubili izpolnitev pogodbe, ki velja do leta 2024.

Real je v tej sezoni osvojil španski pokal, v prvenstvu pa ga je premagala Barcelona. V ligi prvakov je izpadel v polfinalu. Mediji so takrat ugibali, da bi Italijan lahko takrat izgubil službo pri kraljevem klubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!