Vrhunec norega leta, še pred kratkim pa je razmišljal o koncu kariere

Nogomet 20. Jun 20237:00 2 komentarja
Matevž Vidovšek
Matevž Vidovšek čaka na svojo priložnost. FOTO: Aleš Fevžer.

Matevž Vidovšek, ki še pred letom ni branil niti za klub, je včeraj v polnih Stožicah na pomembni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prvič zaigral v reprezentanci Slovenije in proti zvezdniški Danski uspešno debitiral. Po tekmi je seveda žarel od zadovoljstva.

“Debi v Stožicah, ki bi jim lahko rekel moj dom. Vesel sem. Zase in za ekipo, ki je pokazala, kakšna mora biti Slovenija. Zasluženo smo osvojili točko,” je po remiju z 1:1 povedal Matevž Vidovšek.

“Izvedel sem po včerajšnjem treningu oziroma danes popoldne,” je vratar Olimpije pojasnil, kdaj mu je selektor Matjaž Kek povedal, da bo med vratnicama Slovenije v polnih Stožicah pred več kot 14 tisoč gledalci stal namesto Vida Belca. Ta se je, potem ko se na Finskem ob porazu ni izkazal, usedel na klop.

“Trema je bila, ampak pozitivna. Tudi s tem je treba znati igrati,” je razložil 23-letni vratar in potrdil, da je igranje za reprezentanco nekaj povsem drugega kot igranje za klub.

“Drugače je, odgovornost je večja, saj predstavljaš celo državo. Je neko dodatno breme, ampak skušam v tem čim bolj uživati in se pokazati v najboljši luči,” je dejal.

Obramba, ki jo bo pomnil še dolgo časa

O dogajanju z Aljažem Ivačičem ni želel govoriti, saj pravi, da se s tem ni ukvarjal, je pa rade volje pokomentiral strel, ki ga je v drugem polčasu obranil zvezdniku danskega in evropskega nogometa, Christianu Eriksenu.

S Christianom Eriksenom je imel kar nekaj dela. FOTO: Guliverimages.

“Kar zahtevno je bilo. Vemo, na kakšni ravni igra on. Tam, kjer igrajo samo najboljši. So pa obrambe moje delo. Upam, da bom še naprej dobival priložnosti v reprezentanci. Ko bo tako, bom vedno skušal biti čim boljši,” je povedal o strelu od daleč z začetka drugega polčasa. Zvezdnik Manchester Uniteda ga je sredi drugega dela igre skorajda premagal še enkrat, a je slovenskega vratarja takrat rešila vratnica.

Sicer pa prav veliko dela ni imel. Slovenska obramba je dobro opravila svoje delo, Danci pa so nekajkrat merili tudi mimo vrat. Pri golu Rasmusa Hojlunda je bil nemočen. Sicer pa je med vratnicama deloval precej zanesljivo.

Odločalo se bo novembra

Njegov debi lahko označimo za uspešnega. Sploh zaradi tega, ker Slovenija ni izgubila.

Zdaj ima, tako kot Danska, sedem točk in bo lahko septembra, ko jo čakata domača tekma s Severno Irsko in gostovanje pri Marinu, ki sta pri dnu kvalifikacijske skupine H, napadla sam vrh. Na njem sta z devetimi točkami Finska in Kazahstan.

“Vedeli smo, da bo skupina zelo izenačena. Odločalo se bo novembra. Moramo nabirati točke in gledati nase. Bomo videli,” je povedal vratar Olimpije, ki prav veliko dopusta ne bo imel. Čez dan, dva se vrača v svoj klub, ki je medtem pod vodstvom novega trenerja že začel priprave na novo sezono.

Z Olimpijo je postal državni in pokalni prvak. FOTO: Aleš Fevžer.

Pred letom in pol je razmišljal o koncu kariere

Za visokoraslim Korošcem je sicer sezona iz sanj. Še v prejšnji je za Olimpijo odigral le eno tekmo. V tej je po spletu različnih okoliščin postal njena številka ena, z njo osvojil dve lovoriki, bil izbran za najboljšega vratarja lige, zdaj pa doživel še vrhunec.

Za Slovenijo je pred več kot 14 tisoč navijači branil vrata na zelo pomembni tekmi, ki bi jo, vsaj kar se tiče igralskega kadra gostov in navijaške kulise, lahko označili kar za tekmo leta v Stožicah.

“Res super sezona. Še pred letom in pol sem mislil končati kariero, zdaj pa … Le upam lahko, da bo šlo tako tudi naprej,” je povedal najnovejši nogometaš z minutami v članski reprezentanci, ki je na ta dosežek zelo ponosen, a je še veliko bolj ponosen na ženo in malo hčerjo, ki ga na tej poti podpirata. “Za njiju živim,” je povedal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje