Angleški selektor se bo pred mundialom oprl na klube

Nogomet 14. Nov 20219:17 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Selektorji reprezentanc, ki so si že zagotovile nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju, se že ozirajo proti prihodnji sezoni. Ta bo prav zaradi mundiala izrazito nenavadna.

Svetovno prvenstvo v Katarju bo prvo v zgodovini, ki se bo odvilo v novembru in decembru, posledično pa bo močno zarezalo v klubsko sezono. Vodstvo angleške Premier lige je že sporočilo, da bo vse aktivnosti prekinilo vsega en teden pred začetkom prvenstva, kar pomeni, da bodo imeli nogometaši za pripravo na tekmovanje zelo malo časa.

Čeprav si Angleži nastopa na mundialu še niso zagotovili, proti Katarju že pogleduje njihov selektor Gareth Southgate. Kot je dejal, se bo zaradi kratkega pripravljalnega obdobja močno oprl na klube, od katerih pričakuje, da bo prejel poročila o fizični pripravljenosti svojih igralcev.

“Upam, da nam bodo klubi priskočili na pomoč, saj celotne zdravstvene slike ne bomo imeli, dokler igralci ne bodo prišli na zbor,” je dejal Southgate in poudaril, da bo največjo težavo predstavljal prav kratek premor po zadnjih prvenstvenih tekmah pred prekinitvijo.

“Če se poškoduješ pred poletnim turnirjem, imaš nekaj časa, da se stvari postavijo na pravo mesto. Tokrat to ne bo mogoče za nobeno reprezentanco, ki se bo uvrstila na tekmovanje, zato bomo imeli vsi na voljo zelo malo časa , da izberemo ekipo. Pravilne odločitve bodo ključne,” je še zatrdil selektor Anglije.

Letošnji finalisti evropskega prvenstva so sicer z eno nogo že v Katarju, saj jim za neposredno uvrstitev manjka le še točka, ki jo bodo skušali osvojiti v ponedeljek proti San Marinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!