Angleži znova razred zase

Nogomet 6. Jul 202214:06 0 komentarjev
nogometna žoga
Fotografija je simbolična. (Foto: Guliver Image)

Čeprav se je poletni prestopni rok šele dobro začel, so v petih najmočnejših evropskih nogometnih ligah za nove okrepitve že odšteli na stotine milijonov evrov. Znova prednjačijo angleški prvoligaši.

Ekipe angleškega prvenstva so pred pričetkom nove sezone za nakupe novih nogometašev doslej odštele več denarja, kot njihovi tekmeci iz Italije, Francije, Nemčije in Španije skupaj. Kot ugotavljajo pri španskem športnem dnevniku Marca, ki se sklicuje na spletno stran Transfermarkt, so Angleži doslej za okrepitve zapravili kar 581,2 milijona evrov. Sledijo ji italijanska serie A (306,86 milijona evrov), nemška bundesliga (236,93), francoska ligue 1 (187), na zadnjem mestu pa so pristali zaenkrat še preudarni klubi španske la lige (135,4).

Ob pogledu na posamične klube, so bili zaenkrat v Angliji najbolj zapravljivi pri londonskem Tottenhamu, ki je na nogometni tržnici za igralce odštel 87,2 milijona evrov, na drugem mestu je Liverpool (85,79), na tretjem pa Newcastle (66).

Angleški velikan z Anfielda je sicer samo za Portugalca Darwina Nuneza Benfici plačal kar 75 milijonov evrov, 15 milijonov manj pa so za Erlinga Haalanda Borussi Dortmund na bančni račun nakazali pri Manchester Cityju.

In kako soposlovali klubi v drugih ligah? V Italiji so bili doslej najbolj zapravljivi pri Atalanti (42 milijonov evrov), v Franciji pri PSG (79,5), v Nemčiji pri Borussii Dortmund (55), v Španiji pa pri Realu Madridu, ki je za za zdaj svojo edino okrepitev – Aureliena Tchouamenija plačal kar 80 milijonov evrov. Francoz, ki je v špansko prestolnico prišel iz Monaca, zaenkrat velja tudi za najdražjo poletno okrepitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!