Arsenal potrdil presenetljiv ulov vezista Chelseaja

Nogomet 31. Jan 202321:25
Foto: Guliverimages

Italijanski nogometni reprezentant Jorginho bo kariero nadaljeval pri vodilnem moštvu angleške lige Arsenalu. Ta se je dogovoril z mestnim tekmecem Chelseajem in sprejel odškodnino v višini 12 milijonov funtov (približno 13,6 milijona evrov). Jorginho je podpisal enoinpolletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Enaintridesetletni Italijan brazilskega rodu, tudi aktualni evropski prvak z reprezentanco, je bil pri Chelseaju v zadnjem letu pogodbe, po koncu sezone bi postal prost igralec. Pridružil se mu je leta 2018 iz Napolija.

Topničarji so pozornost na njega usmerili, ko je Brighton zavrnil dve ponudbi za Moisesa Caiceda. Ključen za prestop je bil strateg Arsenala Mikel Arteta. “Imel je velik vpliv, ker vem, da me je že nekajkrat poskušal dobiti, a se to ni zgodilo zaradi drugih razlogov, ne zaradi mojih želja. Torej je imel seveda velik vpliv,” je ob prestopu za klubsko stran povedal Jorginho.

“Navdušen sem nad novim izzivom in komaj čakam, da bom na igrišču. Vse se je zgodilo tako hitro. Bil sem nekoliko presenečen, vendar sem izkoristil priložnost. To je pomemben dres. Gre za neverjeten klub, res sem navdušen in srečen, da sem tukaj,” je dodal Italijan.

Londončani so tako zakrpali vrzel v sredini igrišča, kjer je bil brez pravega kritja predvsem Thomas Partey. Izkušeni Mohamed Elneny je namreč staknil težjo poškodbo, 23-letni Sambi Lokonga pa je odšel na kaljenje v Crystal Palace, potem ko dosedanjih priložnosti, da bi Arteto prepričal v večjo minutažo, ni izkoristil.

Komentari

Vaš komentar