Avtor nepozabnega zadetka s “škarjicami” zapušča Radomlje

Nogomet 16. Jun 20228:32 > 8:45 0 komentarjev
Gedeon Guzina se je poslovil od rumeno-črnega dresa. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav je v Sloveniji preživel le eno sezono, je poskrbel, da ga še dolgo ne bomo pozabili. Gedeon Guzina je nedvomno avtor najlepšega zadetka minule sezone v Prvi ligi Telemach, Radomlje pa so bile najbolj pozitivno presenečenje nedavno končane prvoligaške sezone. A zdaj se skupna pot 28-letnika in mlinarjev končuje.

5. novembra 2021 so Radomljani v 16. krogu Prve lige Telemach gostili ekipo Celja. Tekla je 21. minuta, ko je Gedeonu Guzini uspel trenutek čiste nogometne čarovnije. Gal Primc je podal žogo s strani, napadalec iz Bosne in Hercegovine pa si jo je sprejel na prsih in jo s “škarjicami” poslal v celjsko mrežo. Njegov zadetek je v hipu obkrožil nogometni svet, samo na družbenem omrežju Twitter si ga je ogledalo več kot 180.000 uporabnikov.

V lanski sezoni je Gedeon Guzina med slovensko nogometno elito dosegel devet zadetkov, z Radomljami pa je sezono končal na visokem šestem mestu. A ker mu je pogodba z mlinarji potekla, se je 28-letnik odločil za nov izziv. V prihajajoči sezoni bo igral v drugi ruski ligi, v kateri bo nosil dres Baltike iz Kaliningrada.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!