Kazen NZS, Skender, Milošević? Igor Barišić pojasnjuje …

Nogomet 2. Feb 202319:002 komentarja
Foto: SK

Kazen NZS je preteklost, na obzorju pa plačilo dolgov do nekdanjih trenerjev. Takšna je trenutna realnost ljubljanske OIimpije, pri kateri so uspehi na igrišču pogosto v senci težav v pisarnah. Aktualni temi je za Sportklub pokomentiral direktor zmajev Igor Barišić in razkril, da so zmaji za vse dolgove do nogometašev iz časa Milana Mandarića plačali že skoraj 1,5 milijona evrov.

V začetku tedna je v slovenski nogometni javnosti odjeknila novica – Olimpija je poplačala zaostale obveznosti in kazen NZS, zaradi katere zmaji niso smeli registrirati novih nogometašev, je preteklost. Ivan Posavec, Admir Bristrić in Anes Krdžalić so tako že dodani na seznam nogometašev, ki imajo pravico nastopa v drugem delu sezone, vodstvo kluba pa ima seveda zdaj tudi precej lažje delo pri iskanju oziroma vabljenju novih okrepitev.

A ker je zadeva trajala toliko časa, je vse skupaj vrglo slabo luč na vodstvo ljubljanskega prvoligaša. Zadevo je v pogovoru za Sportklub pojasnil direktor Olimpije Igor Barišić in odgovoril na vprašanje, zakaj se je vse skupaj tako zavleklo.

“Šlo je za disciplinske postopke. Igralci so od kluba zahtevali denar do konca pogodbe, a so po koncu sezone, 22. maja, zapustili klub in se v juniju niso vračali na treninge. Te stvari smo pojasnili zvezi in se na zadevo pritožili. Vse skupaj je trajalo 3, 4 mesece, a vemo, da se prestopni rok začne 15. januarja in kmalu potem smo stvari uredili.”

Direktor Igor Barišić ima v teh dneh veliko dela. FOTO: Aleš Fevžer.

Daljši intervju z Igorjem Barišićem o trenutnem finančnem stanju Olimpije, virih financiranja zmajev, več milijonskih ponudbah, ki jih je klub v januarju prejel za svoje nogometaše, odnosu s trenerjem Albertom Riero, zapletu z Mladenom Rudonjo in razmišljanje o tem, da so novi lastniki klub pet pred dvanajsto rešili pred propadom, boste lahko na naši spletni strani prebrali v ponedeljek.

Milan Mandarić je za seboj pustil veliko finančno luknjo

Kader Olimpije je danes bistveno manjši, kot je bil še pred dobrim letom dni. Olimpijo je od prihoda novih lastnikov zapustilo za nekaj enajsteric nogometašev. Odhodi so bili različni, nekateri so bili sporazumni, drugi malo manj. Kot pojasnjuje Barišić pa so bili za klub predvsem zelo finančno obremenjujoči.

“Za te nogometaše, bilo jih je 40, smo dodatno plačali 1.460.000 evrov. Do zdaj. To so uradne številke. Od Koruna, do Finka, Boakyeja, Ziljkića … Vseh, ki so zapustili klub. To je številka, ki smo jo morali zagotoviti zaradi dragih starih pogodb, podpisanih v času Milana Mandarića.”

Ni bila ravno skrivnost, da je v času Milana Mandarića Olimpija zelo dobro plačevala svoje nogometaše.

Nedavne odločitve sodišč jih niso presenetile

Ko je govora o dolgovih, še vedno ostajajo odprta predvsem vprašanja glede dolgov do nekdanjih trenerjev. Savo Milošević in Dino Skender sta na Fifi že dosegla svojo pravico, srbskemu strategu je pritrdil tudi CAS. Miloševiću bo tako Olimpija morala nakazati 311.000 tisoč evrov in plačati še dodane sodne stroške, Skender od Olimpije zahteva nekaj več kot 200 tisočakov. Tu je seveda še sodni spor z Robertom Prosinečkim. Ima Olimpija dovolj denarja, da poravna tudi te obveznosti?

“Ta denar je že pripravljen. Vemo, kaj nas čaka. Ko bo postavljen rok, do katerega moramo to plačati, bomo to storili. Od tega ne bežimo. Primer Dina Skendra gre na CAS, čakamo na rok, do kdaj moramo izplačati Sava Miloševića. To niso stvari, ki bi nas presenetile, vedeli smo, kakšen bo razplet. Tako pač je, moramo plačati. Plačali smo prejšnje dolgove in umaknili kazen NZS, plačali bomo tudi to,” obljublja prvi operativec Olimpije. Več o aktualnih temah v zmajevem gnezdu pa torej v ponedeljek.

Komentari

Vaš komentar