Kadrovanje pri Mariboru: Baturina in Šturm odhajata

Nogomet 30. Jan 202314:53 0 komentarjev
Roko Baturina; FOTO: Jure Banfi.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je na svoji spletni strani objavil novi kadrovski spremembi. Novo domovanje sta dobila Roko Baturina in Danijel Šturm.

Baturina, ki je bil v Ljudski vrt posojen iz Ferencvarosa, bo kariero nadaljeval v Španiji pri drugoligašu Racingu Santanderju. “Roko je prišel z namenom, da nabira igralne minute oziroma preživi čim več časa na igrišču. V zadnjem obdobju se je to spremenilo, v prednosti je trenutno Žan Vipotnik in je sam izrazil željo, da si poišče nove izziv,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Dodal je, da je igralca drugega kluba, ki nima ustrezne minutaže, dolgoročno nesmiselno zadrževati. Obenem pa je namignil, da bodo v Mariboru iskali novega napadalca. “Najbrž. Tudi Žan Vipotnik, ki je v izjemni strelski formi, je zanimiv številnim tujim klubom in moramo biti pripravljeni. Zagotovo bomo pripeljali še enega napadalca, morda celo dva. Ogromno se že dogaja, smo pripravljeni in v trenutku, ko bomo posegli po novi rešitvi, bomo imeli zadeve dorečene.”

Poslan na manj zahtevno okolje

Šturma pa so vijolični do konca sezone posodili drugoligašu Aluminiju. “Imel je poškodbo, ki ni bila zanemarljiva. Po okrevanju znova vadi s polno obremenitvijo in želeli smo, da se v nekoliko manj zahtevnem okolju skuša vrniti na želeno raven. Sklenjen je dogovor o začasni selitvi k Aluminiju, kjer so pokazali veliko željo, da se jim priključi,” je dejal Šuler.

Pojasnil je še, da je igralec to potezo razumel. “Obojestransko ne gledamo te posoje kot korak nazaj, ampak v vračanje v tekmovalni ritem. Z namenom, da Danijela poleti znova vidimo pri nas. Ima potencial, ostaja blizu, lahko ga redno spremljamo in verjamem, da se bo z uspešnimi igrami vrnil v Ljudski vrt.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!