Bi se lahko zgodilo celo to? Mourinha povezujejo z Barcelono

Nogomet 17. Jan 202420:00
FOTO: Profimedia.

Le dan po odhodu s klopi Rome Joseja Mourinha že povezujejo z novo službo. Ne Olimpije, Maribora ali Celja, ampak s klopjo Barcelone, pri kateri bi lahko nasledil Xavija Hernandeza.

Jose Mourinho je včeraj po nizu slabih rezultatov po dveh letih in pol dobil odpoved pri Romi.

Portugalec, ki je lani dopolnil okroglih 60 let, je trenutno daleč od statusa, ki ga je v nogometnem svetu užival pred leti, ko so se zanj potegovali vsi največji klubi na svetu, a če gre verjeti nekaterim govoricam v Španiji, bi utegnil spet dobiti zelo mikavno službo.

Njegov agent, sloviti Jorge Mendes, naj bi ga namreč ponujal Barceloni, pri kateri se trenerski stolček bojda maje Xaviju Hernandezu.

Z delom legendarnega nekdanjega nogometaša Barcelone so navijači vse bolj nezadovoljni, zagotovo ni pomagal niti nedavni prepričljiv poraz na superpokalnem el clasicu v Savdski Arabiji.

Vrnitev po skoraj četrt stoletja?

Če bi Mourinho res prišel v Barcelono, bi se tja vrnil po skorajda četrt stoletja. Med letoma 1996 in 2000 je bil namreč pomočnik sira Bobbyja Robsona in potem še Louisa van Gaala, ko sta legendarna Anglež in Nizozemec vodila Barcelono.

Jose Mourinho v trenirki Barcelone. FOTO: Guliverimages.

To je bil začetek trenerske poti Portugalca, ki je pozneje segla v višave. Treniral je Benfico, Leirio, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham in Romo.

Osvojil je že 26 lovorik, dvakrat je bil tudi evropski prvak. Štirikrat je bil izbran za najboljšega trenerja leta na svetu.