Bo smetano znova pobral Lionel Messi?

Nogomet 14. Dec 202317:55 0 komentarjev
Lionel Messi. FOTO: Profimedia.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je na svoji spletni strani razkrila tri finaliste v izboru za nogometaša leta 2023. To so Argentinec Lionel Messi, Francoz Kylian Mbappe in Norvežan Erling Haaland. Ti trije so bili letos že nominiranci za zlato žogo, dobil jo je Messi.

Ti trije so bili letos že nominiranci za zlato žogo, dobil jo je Messi. Šestintridesetletni član Interja iz Miamija je bil že sedemkrat izbran za najboljšega na svetu, kar je rekord, tega pa lahko izboljša 15. januarja, ko bodo priznanja najboljšim podelili na slavnostni prireditvi v Londonu.

Glavna konkurenta Messiju, ki je to nagrado dobil tudi za leto 2022, ko je z Argentino postal svetovni prvak, sta izvrstna napadalca Paris Saint-Germaina, 24-letni Mbappe, ter Manchester Cityja, 23-letni Haaland.

Mbappe
Foto: Profimedia

Za najboljše so glasovali kapetani in selektorji reprezentanc, novinarji in navijači.

V ženski konkurenci so kandidatke za nagrado svetovni prvakinji Španki, 25-letna Aitana Bonmati in 33-letna Jennifer Hermoso, ter 18-letna Kolumbijka Linda Caicedo.

V letu 2022 je nagrado dobila Španka Alexia Putellas, Bonmati pa je letos prejela zlato žogo.

Kdo je dosegel gol leta 2023?

Izbrali bodo tudi gol sezone, v izboru so Julio Enciso z golom z razdalje za Brighton proti Manchester Cityju, Guilherme Madruga s škarjicami za Novorizontino proti Botafogu in Nuno Santos z “rabono” za Sporting proti Boavisti.

Vse tri zadetke si lahko ogledate TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!