Bolgarski vezist po hudi nesreči ekipnega avtobusa operiran

Liga narodov 11. Jun 202212:34 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Spasiyana Sergieva via Guliver

Nogometna reprezentanca Bolgarije, ki naj bi v nedeljo ob 18. uri v 4. krogu letošnje lige narodov gostovala v Gruziji, je bila udeležena v hudo prometno nesrečo. Enega od nogometašev so morali urgentno celo operirati, je sporočila bolgarska nogometna zveza.

Todor Nedelev je utrpel kraniocerebralne poškodbe (poškodbe glave in možganov), ki so zaradi udarca v glavo tudi najpogostejša posledica prometnih nesreč. 29-letni bolgarski vezist je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico v Tbilisiju, kjer je že uspešno prestal operacijo in tam ostaja na opazovanju.

K sreči so jo vsi ostali člani reprezentance in pripadajoče osebje odnesli brez posledic, so še sporočili s bolgarske krovne nogometne organizacije.

Do nesreče je prišlo po prihodu v gruzijsko prestolnico med prevozom do hotela. Delegacijo sta prevažala dva avtobusa, voznik prvega je med vožnjo izgubil oblast nad vozilom.

Bolgarija je sicer po treh odigranih tekmah v tretjem kakovostnem razredu lige narodov na 3. mestu v skupini 4. V skupini z Gruzijo, Severno Makedonijo in Gibraltarjem so osvojili le dve točki.