Bomba iz Rima. Roma najavila prihod Mourinha.

Nogomet 4. Maj 202115:21 > 19:50
Jose Mourinho je bogataš med trenerji, trenutno pa vodi nogometaše Rome. Foto: REUTERS/Neil Hall

Jose Mourinho bo v naslednji sezoni trener Rome, so sporočili iz tega italijanskega nogometnega prvoligaša. Sloviti Portugalec je z Rimljani podpisal triletno pogodbo.

Po odpovedi, ki jo je pred dvema tednoma dobil v Tottenhamu, je sloviti Jose Mourinho danes nekoliko nepričakovano postal trener Rome. Rimljani so danes dopoldne sporočili, da se bodo po koncu sezone razšli s Paulom Fonseco, zdaj pa naznanili zveneč podpis, ki je v nogometnem svetu močno odjeknil.

Portugalca Fonseco, ki je na klopi Rome sedel v zadnjih dveh sezonah, bo nasledil njegov veliko bolj sloviti rojak, ki se na Apeninski polotok vrača po letu 2010. Takrat ga je zapustil po sezoni, ko je z Interjem osvojil trojno krono, z njim je bil nazadnje evropski prvak, in kot eden najboljših, če ne celo najboljši trener na svetu.

Njegova trenerska zvezda ne sije več tako močno

Zdaj Mourinhova trenerska zvezda sije precej manj močno. Pri Tottenhamu, ki je bil že tako stopnička nižje od njegovih nekdanjih klubov (Manchester United, Chelsea, Real Madrid), so ga odslovili, zdaj pa prihaja v klub, ki je trenutno šele na sedmem mestu prvenstvene lestvice in mu grozi, da bo ostal brez Evrope.

Roma je sicer polfinalistka lige Europe, a verjetno zgolj še v teoriji, saj je prvo polfinalno tekmo proti Manchester Unitedu izgubila z 2:6.

Prepričale so ga ambicije kluba

Mourinho je podpisal triletno pogodbo, že pol ure po objavi novice pa se je na Instagramu oglasil tudi sam.

“Hvala, da ste me sprejeli v ta velik klub. Po pogovoru z lastniki sem takoj dojel, da gre za zelo ambiciozen klub. Skupaj želimo Romi prinesti uspehe v letih, ki prihajajo. Prepričala me je tudi neverjetna ljubezen, ki jo do kluba kažejo navijači. Komaj čakam na začetek nove sezone!” je navijačem Rome na dušo popihal 58-letni Portugalec.

Ima kar 25 lovorik, do nje ni prišel le v Tottenhamu

Mourinho v Rim prinaša trenersko izkaznico, v kateri piše, da je osvojil že 25 lovorik. Dvakrat je bil tudi evropski prvak, pohvali pa se lahko tudi z naslovi državnega prvaka na Portugalskem (dvakrat), v Angliji (štirikrat), Italiji (dvakrat) in Španiji (enkrat).

Tottenham je edini klub, pri katerem ni osvojil lovorike, čeprav ji je bil zelo blizu. V Londonu so ga odslovili nekaj dni pred finalom ligaškega pokala proti Manchester Cityju, ki ga je Mourinhov naslednik Ryan Mason izgubil z 0:1.