Capello: Mourinho ne bo zmogel sam

Nogomet 4. Maj 202118:57 > 18:57 0 komentarjev
Valerio Pennicino/Getty Images
Valerio Pennicino/Getty Images

Legendarni italijanski trener Fabio Capello podpira vrnitev Joseja Mourinha v Serie A, a hkrati dodaja, da morajo pri Romi, če se želijo vrniti na sam vrh italijanskega nogometa, narediti spremembe v kadru nogometašev.

Roma je v torek potrdila, da bo ekipo od naslednje sezone dalje vodil slavni Portugalec. Z Mourinhem so pogodbo podpisali za naslednje tri sezone.

Ob tej novici je bil za komentar zaprošen eden najboljših trenerjev na svetu vseh časov Fabio Capello, ki je pri Romi pečat pustil kot nogometaš in kasneje tudi trener. Kot igralec je leta 1969 z Romo osvojil italijanski pokal, kot trener pa Scudetto leta 2001 in italijanski superpokal leta 2002.

“Ni dovolj, da pripelješ odličnega trenerja in takoj pričakuješ uspeh. Potrebujete tudi dobre igralce. Mourinho je izjemno spoštovan in izkušen trener. In kar je zelo pomembno, dobro pozna nogomet v Italiji. Zato bo na začetku vse veliko lažje. Roma je težak izziv, a on bo znal opraviti delo. Navijačem Rome si želim, da bo Mourinho tako uspešen kot je bil pri Interju,” je dejal Fabio Capello.

Mourinho je bil trener Interja dve sezoni (2008-2010). V tem času je osvojil kar pet lovorik, vključno z ligo prvakov leta 2010.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!