Bomba iz Stožic: Olimpija vrača udarec, prihaja Matko

Nogomet 1. Feb 202217:37 > 22:036 komentarjev

Iz NK Olimpija so naznanili ime presenetljive okrepitve. V Stožice nekoliko nepričakovano prihaja mladi slovenski reprezentant in nekdanji Vijol'čni bojevnik (najboljši in najbolj srčen igralec leta po izboru navijačev) Aljoša Matko, ki je še na začetku te sezone igral za NK Maribor. Ta je pred kratkim v svoje vrste zvabil prvega zvezdnika Ljubljančanov iz prejšnje sezone, Srba Djordjeta Ivanovića.

Pri Olimpiji, ki zaradi dolgov trenutno sicer še ne more registrirati novih igralcev, so po številnih hrvaških okrepitvah na nogometni tržnici moči očitno usmerili proti slovenskim nogometašem.

Potem ko je pred dnevi nov član zmajev postal mladi reprezentant Nik Prelec, ki do konca sezone v Stožice prihaja kot posojen član Sampdorie, se je zdaj pridružil še en član selekcije Milenka Ačimovića, 21-letni napadalec Aljoša Matko.

Po bombastičnem prestopu, ki ga je najprej najavljal, potem pa tudi izpeljal športni direktor Maribora Marko Šuler, ki je v Ljudski vrt zvabil Djordjeta Ivanovića, ta je v prejšnji sezoni navduševal pri Olimpiji, so zdaj za protiudarec poskrbeli v Ljubljani.

Na podoben način kot Prelec, s strani švedskega Hammarbyja bo v Olimpijo posojen do konca sezone, je v Ljubljano prišel Matko, ki je še na začetku te sezone igral za Maribor. V prvenstvu je nastopil na dveh tekmah, nazadnje v četrtem krogu proti Radomljam.

Matko, otrok Maribora in eden njegovih najučinkovitejših napadalcev v mlajših kategorijah, je v prejšnji sezoni za Štajerce v prvenstvu dosegel sedem golov v 27 nastopih.

Uveljavitev v Ljubljani, na Švedskem ni veliko igral

Matko se v Ljubljano vrača, tam je že igral v sezoni 2019/20, ko je navdušil pri Bravu in sezono zaključil s 15 prvenstvenimi goli, toda zdaj je poskrbel za precej bolj kontroverzen prestop.

Prestopil je v vrste največjega tekmeca vijoličastih Olimpije, kar pa danes niti ni več tako nevsakdanje dejanje. V Ljubljani se je v zadnjih letih zvrstilo veliko nekdanjih članov Maribora, še več pa velja v obratni smeri.

Matko je do zdaj v prvi slovenski ligi v 65 nastopih dosegel 22 golov, je pa tudi tudi mladi reprezentant. Za reprezentanco do 21 let je v 13 nastopih do zdaj dosegel pet golov.

Za Hammarby je Matko v 13 nastopih dosegel vsega dva gola, mesta v začetni enajsterici kluba, ki je prejšnjo prvenstveno sezono končal na petem mestu (Švedi so sezono že končali), pa si ni izboril.

Komentari

Vaš komentar