Bombni alarm podaljšal mariborsko pot

Nogomet 27. Jul 202212:29 > 12:47 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Maribora so bili po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov in preusmeritev na evropsko ligo prisiljeni podaljšati svoje bivanje v Moldaviji.

Po torkovem porazu proti Sheriffu iz Tiraspola (0:1), ki je razblinil slovenske sanje o Ligi prvakov, je bil NK Maribor v Moldaviji deležen nove negativne izkušnje. Zaradi bombnega preplaha oziroma alarma na letališču v Kišinjevu je bil namreč čarterski let proti Mariboru prestavljen. ”Gostitelji sicer mirijo, da večje nevarnosti ni, saj so tovrstne lažne prijave v zadnjem mesecu vsakodnevna stalnica, a se morajo držati varnostne procedure,” poročajo pri Večeru.

Mariborčane sicer ob koncu tedna čaka zahtevo delo v Prvi ligi Telemach. V nedeljo bodo namreč v derbiju kroga gostovali v Kopru. Sledil bo preklop na evropsko raven. V četrtek (20.15) bodo namreč slovenski prvaki v kvalifikacijah za ligo Europa gostili Helsinke. Povratni obračun bo v finski prestolnici na sporedu 11. avgusta. Vmes, 7. 8., pa je predviden tudi prvi veliki derbi sezone.