Branilec Domžal po porazu s prstom pokazal na sodnike

Nogomet 13. Maj 202111:05 > 11:28
Nemanja Vuklišević (z žogo) je bil po porazu z Olimpijo pošteno razburjen.

V taboru Domžal je bilo razočaranje po porazu v polfinalu slovenskega pokala proti Olimpiji (0:1) precejšnje. Z izpadom iz tekmovanja si je najboljša ekipa spomladanskega dela močno priprli vrata Evrope.

Domžalam po izpadu iz slovenskega pokala grozi, da bodo še drugo sezono zapored ostale brez nastopov v Evropi. V prvenstvu jih je od njih oddaljil nedeljski poraz proti zadnjeuvrščeni Gorici, po katerem je zaostanek za tretjeuvrščeno Muro narasel na pet točk, v pokalu včerajšnji neuspeh proti Olimpiji.

Do zaključka sezone imamo še tri tekme, v katerih bomo iskali tri točke. Zdaj nismo več odvisni od sebe. Čakati bomo morali na spodrsljaj Mure, v pokalu pa bomo seveda navijali za Olimpijo, da se lahko tudi mi s četrtega mesta uvrstimo v Evropo,” je po slovesu od pokalnega tekmovanja razmišljal trener Domžal Dejan Djuranović.

Kot najboljše moštvo spomladanskega dela je njegova ekipa nemara veljala celo za glavnega favorita za osvojitev pokalne lovorike, še posebej po prepričljivi prvenstveni zmagi proti Olimpiji pred tednom dni. A Ljubljančani so se tokrat pokazali v povsem drugi luči. V tekmo so krenili odločneje, prav tako pa napravili tudi nekaj taktičnih sprememb in namesto s tremi zaigrali s štirimi branilci.

“Vedeli smo, da bodo igrali drugače kot prejšnji teden, ko so se opekli. Presenetili niso niti z drugačno postavitvijo kot na preteklih tekmah. Ne nazadnje presenečenj niti ne more biti. Poznamo se, med sabo igramo veliko tekem. Je bila pa Olimpija bolj čvrsta. Sicer jim nismo dovolili izrazitih priložnosti, a po drugi strani si jih z izjemo tistih po prekinitvah nismo priigrali niti mi,” je na vprašanje, ali jih je Olimpija presenetila, odgovoril strateg Domžal.

Vuklišević se je ugriznil v jezik

Agresivnejša igra nasprotnika je nogometašem Domžal povzročal nemalo preglavic, v zaključku tekme pa tudi vse bolj načenjala njihove živce. “To je bila tekma sezone, a proti štirinajstim oziroma petnajstim igralcem težko kaj narediš. Vse mejne odločitve so šle v korist Olimpije, a zaradi kazni več ne bi komentiral. Imeli smo nekaj priložnosti in vemo, kaj je bil naš cilj. Želeli smo zmagati, kar nam ni uspelo,” je bil po tekmi razburjen branilec Domžal Damjan Vuklišević in namignil na nepošten sodniški kriterij. “Morda so šle nekatere situacije bolj na roko Olimpiji, a to ne more biti krivda za neuspeh,” pa je v spravljivejšem tonu dejal njegov soigralec Tilen Klemenčič.

Zanimivo, da se je Domžalam po včerajšnji tekmi sploh prvič letos primerilo, da so izgubili dve tekmi v nizu. Razlog za zaskrbljenost? “Ne. Vemo, da igramo dobro in si ustvarjamo priložnosti. Tudi proti Gorici smo jih imeli, a jih nismo izkoristili. Če bomo v napadu bolj zbrani, se nimamo česa bati,” je še povedal Klemenčič.

Komentari

Vaš komentar