Brazilija bo namesto Argentine gostila Copa Americo

Nogomet 31. Maj 202116:39 > 17:04
Brazilija Maracana Pele
AP Photo/Felipe Dana, File

Le dva tedna pred pričetkom južnoameriškega prvenstva, je prišlo do menjave gostitelja. Argentina se je organizaciji turnirja odpovedala zaradi slabe epidemiološke slike. Gostiteljica je nanesto nje postala Brazilija.

 

Sprva je bilo mišljeno, da bosta na prihajajočem turnirju vlogo gostitelja imeli Argentina in Columbija. Slednja se je organizaciji odrekla zaradi napetega političnega stanja v državi, tik pred zdajci pa so belo zastavo izobesili tudi Argentinci. Cope ne bodo gostili zaradi slabe epidemiološke slike.

Karavana se bo tako preselila v Brazilijo, ki je že večrat gostila velika tekmovanja. Nenazadnje je v “deželi sambe” leta 2014 potekalo svetovno prvenstvo v nogometu, leta 2016 pa so bile v Riu olimpijske igre.

Prva tekma letošnje Cope, na kateri bo nastopilo 10 reprezentanc, ki so razporejene v dve skupini, bi morala biti 13. junija med Argentino in Čilejem. Zaradi spremembe gostitelja, bodo verjetno otvoritveno tekmo odigrali člani “Selecaa”. Brazilija se bo na tekmi 1. kroga skupinskega dela tekmovanja pomerila z Venezuelo.

Argentina ostala brez Cope Americe