Matthäus: Veliki klubi zagotovo ne čakajo na Göetzeja

Bundesliga 21. Mar 202013:54 > 13:55
Getty Image/ Martin Rose

Legenda nemškega nogometa Lothar Matthäus meni, da Mario Göetze v primeru, da zapusti dortmundsko Borussio, ne bo odšel v katerega od najboljših klubov na svetu.

Konec junija se izteče pogodba Maria Göetzeja z Borussio, a zdi se, da do podaljšanja ne bo prišlo. Nemški Bild poroča, da sta se obe strani že strinjali z razhodom.

Kje bo svoje potovanje nadaljeval heroj nemške reprezentance iz svetovnega prvenstva 2014, še ni znano, toda Lotthar Matthäus je prepričan, da to ne bo kateri od klubov na vrhunskem nivoju.

“Želim mu, da se znova vrne, toda za to potrebuje zaupanje nekega kluba, zaupanje nekega trenerja in to, da verjame sam sebi. Če bi mu to uspelo, bi lahko znova navduševal. Göetze je še vedno veliko ime, toda mislim, da bo moral pristati na manjši klub in manjšo plačo,” poudarja Matthäus.

Aktualna pogodba z Borussio je Göetzeju letno prinesla 10 milijonov evrov, pogovori o podalšanju pa niso obradili sadov, ker igralec ni bil pripravljen na znižanje plače.

“Začenjam od tega, da vrhunski klubi ne čakajo na Maria Göetzeja, tudi če bi ga angažirali brez odškodnine. On zasluži resno plačo.”

Nekdanji trener Partizana je imel tudi nasvet za 27-letnika.

“Znova mora najti sam sebe. To ni telesno, temveč vprašaje psihologije. Toliko je dosegel v življenju, s svojim golom nas je popeljal do naslova svetovnega prvaka, imel je sijajna leta v Dortmundu, vmes pa se je pojavil tudi v Bayernu. Človek se vpraša, kje obstaja zanimanje za igralca kot je Göetze? On dobro dela in trenira, toda ne kaže tistega, kar je kazal pred šestimi leti. Zaradi tega je težko, da ga angažira kakšen vrhunski klub. Če ne bo želel pristati na manjšo plačo, bi rekel, da bi bilo dobro, da odide v Ameriko. To je zagotovo zanimiva država, kot tudi Kitajska. Toda trenutno vse miruje,” je zaključil Matthäus misleč na krizo z izbruhom koronavirusa.