Nogomet je strast: Poljub soigralca, objemanje…

Bundesliga 16. Maj 202022:27 > 22:30
Pool/Getty Images

Včerajšnje uvodne tekme po pandemiji koronavirusa v nemški Bundesligi so prikazale kar nekaj zadev, ki jim bodo nogometaši v prihodnje kljub trenutni situaciji težko ubežali - to je strast. Nemška nogometna liga pa je že potrdila, da ne bo kaznovala igralcev, ki ne bodo upoštevali socialne distance.

Včeraj se je po (pre)dolgem času na nogometno sceno znova vrnila nemška Bundesliga. V okviru 26. kroga so odigrali šest tekem. In jasno je bilo, da se bo nogomet za vsaj nekaj časa spremenil. Tekme brez gledalcev, nekaj česar v Nemčiji niti približno niso navajeni. In še mnogo drugih takšnih ali drugačnih pravil.

Med drugim tudi ta, da se nogometaši med seboj ne poljubljajo, rokujejo, veselijo… Igralci se morajo prilagoditi na nekaj povsem novega, med drugim tudi to, da ne smejo pljuvati po igrišču ali pa morda še kaj drugega… A večino le teh stvari se je dogajalo včeraj na tekmah Bundeslige. 

Nedvomno nogomet se je spremenil, vendar strast do tega športa mora ostati!

Zanimivo je bilo predvsem na tekmi med Hoffenheimom in Herto, ki so jo slednji na gostovanju dobili s 3:0. 

In ravno to strast in veselje so pokazali nogometaši Herte s skupinskim objemanjem. Skupinsko so se namreč veselili enega izmed treh zadetkov. A so odgovorni možje lige že potrdili, da zaradi tega nogometaši ne bodo kaznovani.

Čustvom na tej isti tekmi pa med ni mogel ubežati Dedrick Boyata, ki je med obračunom kar na lice, kljub kameram poljubil soigralca Marka Grujiča.

Niti približno pa se na novo nastalo situacijo ni oziral nogometaš Borussie iz Dortmunda Mats Hummels, ki si je kar med tekmo useknil svoj nos.

Oba nogometaša naj bi doletela kazen, a je jasno in neizbežno, da se bo kaj takšnega v prihodnosti še dogajalo.

Martin Meissner/Pool via Getty Images
Jan Woitas/Pool via Getty Images
Tobias Hase/Pool via Getty Images
Martin Meissner/Pool via Getty Images
Tobias Hase/Pool via Getty Images
Martin Meissner/Pool via Getty Images
Tobias Hase/Pool via Getty Images
Sascha Schuermann/Pool via Getty Images
Jan Woitas/Pool via Getty Images
Martin Meissner/Pool via Getty Images