Bayern po novi prvenstveni lovoriki odslovil klubski legendi

Foto: Profimedia

Čeprav si je Bayern München z zmago proti Kölnu v zadnjem krogu nemškega prvenstva zagotovil še enajsti zaporedni državni naslov, je vodstvo bavarskega velikana odslovilo športnega direktorja Hasana Salihamedžića in izvršnega direktorja Oliverja Kahna.

Kljub novemu naslovu nemškega prvaka pri münchenskemu Bayernu sezone ne morejo oceniti kot uspešne. Klub se je v ligi prvakov poslovil v četrtfinalu, ko je moral premoč priznati letošnjemu finalistu Manchester Cityju, pravo dramo pa je preživljal tudi v domačem prvenstvu, ki ga je osvojil po šokantnem razpletu v zadnjem krogu.

Stari in novi nemški nogometni prvak je namreč v gosteh premagali Köln z 2:1, Borussia Dortmund, ki je imela pred tem krogom dve točki prednosti, pa je doma igrala le 2:2 z Mainzem. Na koncu sta ekipi sezono sklenili z enakim izkupičkom 71 točk, a v Nemčiji o naslovu odloča boljša razlika v zadetkih, ta pa je bila krepko na strani Bavarcev (92:38 – 83:44).

Ceno za “neuspeh” sta plačala športni direktor Hasan Salihamedžić in izvršni direktor Oliver Kahn, ki ju je vodstvo kluba odslovilo. “Seveda sem želel nadaljevati, bil sem odločen, da s to ekipo znova osvojim ligo prvakov. Seveda pa sem odločitev kluba sprejel, klub je nad vsem,” je dejal Salihamidžić, ki je odločitev vodstva sprejel precej čustveno.

“Moj položaj ni lahek, vseeno pa vsem želim veliko sreče in uspeha. Rad bi se tudi zahvalil klubu za čudovite izkušnje: Ko beseda teče o Bayernu, sem bil vedno čustven. Bilo je veliko težkih trenutkov, a tudi precej dobrih. Zato sem hvaležen za zadnjih šest let,” je dejal nekdanji nogometaš iz Bosne in Hercegovine, ki je vlogo športnega direktorja opravljal od leta 2017, z Bavarci pa je imel pogodbo sklenjeno do leta 2026.

Nemški mediji sicer poročajo, da se je pred tekmo s Kölnom pri bavarskem velikanu odvijala prava drama, saj vodstvo Kahnu ni dovolilo ogleda ključnega dvoboja sezone. Odločitev je močno razbesnela nekdanjega legendarnega vratarja, ki je svojo jezo stresel na družbenem omrežju Twitter.

“Neverjetno! Čestitke igralcem! Vedno sem verjel, da zmorete! Vedno je treba dati vse od sebe in nikoli ne obupati. Neverjetno sem ponosen na vas in na ta dosežek! Želel biti z vami v Kölnu , vendar mi je klub prepovedal prihod na tekmo,” je zapisal 53-letnik.